Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Kiverte a biztosítékot Izraelben az Eurovízió győztes dala

8

 

 

Izraelben kiverte a biztosítékot Csemer Boglárka „Boggie”Wars for Nothing című dala, melyet az idei Eurovíziós Dalfesztiválon adott elő. A háttérben vetített képek miatt, Ilan Mor izraeli nagykövet felszólította az MTVA-t, hogy a Magyarországot képviselő dal háttérvetítéséből vegye ki a “2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek” – mondatot. 

Boggie először nem szeretett volna nyilatkozni, mert szerinte a kialakult vita nem az ő háborúja, majd később mégis megtette.

“Szeretem a Wars for nothingot. Nagyon büszke vagyok rá. Hiszek a dal erejében és abban is, hogy szükség van ilyen dalokra. Mélységesen elszomorít, hogy bárki a békéért és a békéről szóló dalomat önmaga vagy nemzete elleni támadásként kívánja beállítani. A dal önmagunkkal vívott belső harcainkról is szól és arról, hogy képesek vagyunk szembenézni a hibáinkkal és felelősséget vállalni a tetteinkért. Már az elődöntő után látszott, hogy a túl sok felirat elvonja a figyelmet az énekesekről, de a Dal 2015 című műsorban lényegi módosításra nem volt lehetőség. Az új vetítés animációkra épül az eddigi feliratok helyett. Egyébként a korábbi feliratok sem voltak politikai állásfoglalások, hanem csak adatok, tények. Hangsúlyozom, hogy már két héttel ezelőtt, tehát jóval hamarabb, mielőtt bárki is a korábbit nehezményezte volna, elkészült egy új háttérvetítés, melyet a bécsi stáb meg is kapott, március 15-én az EBU meetingen. Innentől kezdve okafogyott az MTVA-t arra felszólítani, hogy további lépéseket tegyen. Szeretném remélni, hogy a 21. században van művészi alkotószabadság. Eddigi életemben világnézetüktől és származásuktól függetlenül az embereknek, emberekért és egy jobb világért énekeltem. Ettől senki és semmi nem tud eltántorítani ezután sem” – szögezte le közleményében Boggie, melyet a life.hu adott közre.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!