Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ezt csinálta az apa, amikor fiai mobiloztak a vacsoránál! (videó)

Mindig is úgy gondoltam, hogy nem a technológiával van a probléma, hanem azzal, ahogyan azzal bánunk, esetleg visszaélünk. Vonatkozik ez az okos telefonokra is, melyek egyre nagyobb teret követelnek maguknak, de vajon engedjük-e nekik? A következő videóban egy család vacsorázik együtt, illetve egy asztalnál ülnek, de nincsenek együtt, mert a két gyerek a mobiljába van belegyönyörödve. Apa nem örül neki, talán ezt kívánva jelezni kéri tőlük, hogy adják oda neki a sót.

 

 

9
A srác meg sem hallja, talán csak a hanghordozásból sejti, hogy kért tőle valamit, és bambán, apja elé tolja a fekete borsot. Anya pontosan látja férje szeme villanásából, hogy most lecke következik. A férfi feláll, majd egy régi, mechanikus írógéppel érkezik vissza. Nagy csattanással rakja le, mire végre a gyerekek is reagálnak, és már veri is a billentyűket.
A srácok totál elhűlnek, egyikük megkérdezi: – Apa, te meg mit csinálsz?!
A fater, egy kis cinizmussal a hangjában annyit válaszol: – Bocs, csak egy kicsit elkalandozott a figyelmem…!
Leesett végre a tantusz, érzik mekkora bumburnyákok voltak az asztalnál, ezért szépen elveszik az asztalról és a zsebükbe rejtik telefonjaikat. Apa újra kéri a sót, mire végre odacsúszik a tányérja mellé…

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!