Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ellopott iPhone-ját Kínáig követve talált örök barátra!

Ezt a sztorit – amit az élet írt -, hülyék lennének nem megfilmesíteni Hollywoodban. Mibe fogadunk, hogy megcsinálják? Több mint 70 millióan olvasták a Buzzfeeden és a kínai tévében is leadták már.
2014.januárjában Matt – főhősünk -, egy new yorki bárban ücsörgött, és boldogan szürcsölgette a 20 dolláros “happy hour” akcióban vásárolt üveg borát, amikor is a pultról ellopták az iPhone-ját. Amint észrevette, hogy eltűnt, azonnal megcsörgette, de persze már csak a hangposta kapcsolt be rajta.

 

 

1 évvel később…

Matt a haverokkal ül a kanapén, már új iPhone-jával a kezében, és a “felhőben” ( iCloud) nézegetik képeiket. Tallózás közben rátalál vagy 20 teljesen ismeretlen képre. Egy ázsiai fickó szelfizik egyedül, haverokkal és narancsfával rajtuk.

7

Matt persze azonnal megmutatja a haveroknak a képeket, mindnyájan egyszerre találják nagy poénnak és ijesztőnek. Mert az első gondolatuk persze az, hogy Észak-Koreából feltörte valaki az új iPhone-ját. 1 órájukba kerül, de rájönnek, hogy a régi telefonjáról megy a felhőbe az, amit új használója fotóz vele.  A telefonon megjelenik többek között több száz tűzijáték kép – mellyel a kínai új évet köszöntötték -, és ezzel meg is oldódik a rejtély, a fickó kínai! És már tudják, hogy a fekete piacon kötött ki a mobil.

7

Intézkedik, hogy töröljék a régi telefonját, de ez valamiért nem következik be. 1 hónapig kapja a narancsos férfi által készített fotókat az új telójára, és egyre szórakoztatóbbá válik számára, hogy csekkolja a legutóbb feltöltött képeit. Egy nap, a buzzfeeden, hozzászólásba teszi fel az egyik fényképet és megkérdezi, tudja-e valaki, hogy ki ez az ember, aki az iPhone-ján megjelenik.
Ez robbantotta fel az internetet. Ázsiaiak is látták a kommentjét, amit feltoltak a Weibo-ra – ami a kínai Twitter -, és mindenki a narancsembert kereste neki. Bombázták a tweetekkel!
Kínában nem kevesen élnek ugye, és amikor Matt csatlakozott az ügye miatt a Weibohoz, első nap 50.000 követője lett, egy héten belül már 100.000 !

7

És megtalálták neki a narancsfás fickót, ez volt a kép, amelyen először láthatta is.

7

Elkezdtek üzeneteket váltani egymással, és “Narancs Testvér”, ahogy Matt később elnevezte, egy idő után arra kérte, utazzon ki hozzá, mert figyelni kezdték őt. És Matt megvette a repülőjegyeket március 18-ára. A Weibo-s ismerősei elkezdték fűzni közben, hogy tanítsa őket angolra, mert nagyon megszerették. Kapott egy ragadvány nevet, melyről körülbelül Mr.Beanre asszociálhatsz. Narancs Testvérrel naponta többször is beszélgetett a Weibon. Hatalmas barátok lettek.
Kiderült, hogy Dél-Kínában él, Meizhouban, amiről sok kínai ember még csak nem is hallott, pedig 4,5 milliós lakosságával nagyobb, mint Los Angeles. De Kínában ez nem mennyiség. Pekingig repült, majd onnan Shantouba. 20 órás utazás a találkozóért. Döbbenetére már a repülőn megismerték, de arra végképp nem volt felkészülve, hogy a repülőtéren kisebb tömeg várja.

7

8

9

Az első beszédtémájuk a telefon volt. Hong Kongba érkezett először a mobil, ahonnan útjára indul a legtöbb lopott eszköz. Shenzen, a legnagyobb használt ruha és mobil piaca. Több mint 2000 (!) üzletben árulnak milliónyi portékát. Itt vásárolta meg Narancs Testvér unokaöccse Matt telefonját és vitte el a városukba, majd ajándékba adta nagybátyjának.
Így kerül egy telefon New York Cityből, Dél-Kínába.
Ami döbbenetes volt Matt számára még, amit a kínai marketingről tanult. Wuhua megyében, ami kb. 1,5 millió lakost számlál, már meg is lovagolták a sztorijukat, és erre építették éttermük arculatát.

7

Matt tulajdonképpen végigröhögte az utat, mert úgy fogadták és kísérgették mint egy igazi sztárt. 
Újdonsült barátjával egy narancsfát ástak el közösen, a Kína-Amerika barátság szimbólumaként, melyet szintén végigkattogtattak a riporterek. 

8

7

Narancs Testvér 4 gyerekével, és népes számú közeli családtagjával látta vendégül amerikai barátját, úgy kényeztették mint egy császárt. Amerre ment szelfizni akartak vele és megvendégelni.

7

8

7

Egy iszappakolásra is elmentek, ahová szintén kísérte őket a tudósítók hadserege.

7

7

Amerre ment fotózták, az emberek “Szeretünk Matt” jeleket mutogattak felé, több mobiltelefont kapott idegen emberektől az utcán. Majd egy sajtó tájékoztatóra is sor került. Mert Kína kíváncsi volt a barátságukra. 

7

7

8

Rajongói lettek, mint például egy kerekesszékes nő, aki azt mondta neki, soha nem hagyja el a házat de ma megtette, mert kíváncsi volt rá. Kérte, hogy táncoljon neki. Matt tök szürreálisnak tartotta, de megtette a kedvéért, amiért megtisztelte a figyelmével. És röhögött. Végig röhögött 😀

7

Amikor elhagyták a sajtótájékoztató helyszínét a hotelben, Matt saját magát is felfedezte a Narancs Testvér étterem autójának matricáján 🙂

9

Középiskolás rajongók lepték meg őket, akiknek autogramot és néhány kedves sort hagytak.

9

Kiderült, hogy Narancs Testvér és Matt közös hullámhosszon van a humorban is teljesen. A hotelben találtak egy menyasszonyi fotózást, ahol elcsenték a fátylat és ökörködtek egy jót.

9

Majd beöltöztették kínai lánynak tradicionális ruhába, és úgy teáztak. Az amerikai és a kínai srác, mintha mindig is ismerték volna egymást.

9

Felismerték, hogy nincsenek nyelvi és kulturális akadályok 2015-ben, és ez óriási dolog! Nagyon boldog napokat töltöttek együtt. Piros kívánság szalagokat kötöttek a fára, és közös kívánságuk az volt, hogy örök barátok maradhassanak.

9

Sok őrült és véletlenszerű egybeesés hozta össze a két, különböző földrészen élő embert, akik között Narancs Testvér unokaöccse volt a katalizátor. Ő vásárolta meg az iPhone-t a piacon és vitte el ajándékba. Ő fotózta a kínai új év tűzijáték kavalkádját, és Új Holdkor olvasta Matt üzenetét, ami az interneten terjedt futótűzként. Matt sorsszerűnek tartja ezt a találkozást. Érti a jeleket. 

9

Azt is megtanulta milyen a híres emberek élete, amikor ha kell, ha nem, az arcába dugnak egy kamerát. Amikor nincs magánélet, és mindenhova követik. 

9

Egy csapat lettek, ahol minden elcsípett mosoly őszinte. Matt látogatása, egy életre összekötötte őket érzelmileg.

9

9

9

9

9

9

9

 

9

Sokkhatásként érte, hogy voltak olyanok, akik 5 órát utaztak busszal azért, hogy találkozhassanak vele.

9

Matt 9 napjáról készült albumot meg tudod nézni ITT!

Az amerikai srác egész addigi életfelfogását átírta az, ami vele történt. Érti már, hogy a SORS nagyon is létezik, az ÉLET nevű játék része. A mozaik egy ponton összeáll, és teljes képet mutat. 
A repülőtérre vezető úton irreális összevisszaságban cikáztak a gondolatai. Megtalálta élete legjobb barátját egy másik földrészen, és most itt kell hagynia. Csak azon tudott gondolkodni, vajon mikor látogatja meg őt Narancs Testvér New Yorkban. És reméli, hogy keveset kell várakoznia…

7

 

9

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!