Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ezeket a dolgokat biztosan nem tudtad Kínáról!

Ázsiában járva, egy ideig tátott szájjal pörgünk a tengelyünk körül, annyi furcsaságot látunk. A DailyNewsdigen összeállítása olyan érzetet kelt, hogy Kínának nagyon sok jutott ezekből. Már “A kínai Walmart választéka” is lenyűgözött bennünket, ezek az elképesztő dolgok csak tovább fokozhatják ámulatunkat.

 

 

1.Minden tavasszal összegyűjtik a 10 éven aluli iskolás fiúk vizeletét, amiben tojást főznek. A szűz kisfiúk pisijében főzött tojás nemcsak ínyencségnek számít, hanem az ország számos régiójában abban is biztosak, hogy ez az étel javítja a vérkeringést, és új erővel tölti fel a testet.

7

2.Több embert végeznek ki itt, mint a világ többi országában együttvéve.

7

3. Több mint 54 millió keresztény él Kínában.

7

4. Furcsa módon, a kínaiak szeretik Drive-Thru-ban megvenni a mekis kaját, majd leparkolnak a kocsijukkal, bemennek az étterembe, és ott eszik meg az ételt.

7

5. A ketchup eredetileg egy kínai halszósz, amit arrafelé Ke-tsiapnak hívnak.

7

6. 100 millió kínai él napi 1 dollárból.

7

7. A katonák tűt viselnek uniformisaik nyakában (így muszáj felemelniük a fejüket).

7
8. A kínaiak ingyen tölthetnek le zenéket a Google-ből.

7

9. A kínai rendőrség libákat használ kutyák helyett. Állítólag azért, mert jobban látnak, és agresszívabbak az idegenekkel szemben (aki találkozott már felbőszült libával, az most biztosan bólogat).

7

10. Évente 13 millió abortuszt végeznek a hatalmas országban, ami átlagosan napi 35 ezernek felel meg. Ez a szám nemcsak a meggondolatlan hölgyek miatt ilyen magas, hanem azért is, mert az ország szigorú törvényei miatt sokan már nem szülhetnek több gyereket.

7

11. 30 millió ember él barlangokban.

7

12. A kínai légszennyezés olyan súlyos, hogy a Csendes-óceán túlpartján, Amerikában is gondokat okoz.

7

13. Kínai ételgyártó cégek lebuktak, amikor kiderült, hogy a tofu gyártásához szennyvizet használtak.

7

14. 700 dollárt sem sajnálnak kifizetni a kínai nők azért, hogy plasztikai műtéttel visszavarrassák a szűzhártyájukat.

7

15. A világ egyik legszennyezettebb nagyvárosa Peking. Az ottani levegő belégzése napi 20 cigaretta elszívásának megfelelő szennyezést jelent a légzőszerveinknek.

7

16. Kína 1973-ban felajánlotta Amerikának, hogy kapnak 10 millió nőt a népességfogyás megállítása érdekében.

7

17. Annak ellenére, hogy a Wii, PS3 és Xbox 360 Kínában készül, a videojáték-konzolok tiltott eszközöknek számítanak az ázsiai országban.

7

18. Évente 4 millió cicát fogyasztanak el a kínaiak. Abban hisznek ugyanis, hogy a szőrös kisállatok húsa segít helyreállítani a jin-jang egyensúlyát, és számos pozitív hatása van az egészségre nézve. Szerintem a szeretgetésük és a simogatásuk is jó hatással van az egészségre, nem kell ahhoz megenni őket.

7

19. A világ leghosszabb forgalmi dugójának rekordját is Kína tartja, még 2010-ben több ezer autós rekedt az utakon – állítólag a sztrádán végzett munkálatok miatt – 60 mérföld hosszan, 11 napra.

7

20. Kínában külön járdaszakaszt alakítottak ki gyalogosoknak, akik sms-ezve sétálgathatnak.

7

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!