Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A Helsinki Bizottsághoz fordult levélben egy iskolai osztály!

“Az osztály vele együtt teljes csak!!!” – megkezdődött a 20 éve Magyarországon élő Kaya család kiutasítási pere.

 

 

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon különös jelenés történt ma délelőtt: öt matrózblúzos lány jelent meg, hogy közönségként részt vegyen osztálytársuk, a 18 éves Kaya Elif tárgyalásán. Őt, két testvérét és szüleit kiutasította Magyarországról a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, noha az apa húsz éve él itt, és Elif is egyéves kora óta. A Helsinki Bizottság segítségével a törökországi kurd család a kiutasító döntéseket támadta meg a bíróságon.

2

Az öt osztálytárs elárulta, hogy az egész osztály eljött volna, a flottafelvonulás mégis elmaradt, mert az iskolaigazgató csak az ötfős különítménynek engedélyezte a hiányzást. De nem csak ezzel segítettek az osztálytársak, barátok Elifnek: tizenketten írtak egy-egy levelet a bíróságnak. Az írások arról szólnak, hogy nagyon szeretik a lányt, és nem szeretnék elveszíteni. Pohárnok Barbara, a Helsinki Bizottság ügyvédje a leveleket a per iratanyagához csatoltatta.

2

A levél tartalma:
“Tisztelt Bíróság!

T. Krisztina vagyok, Kaya Elif osztálytársa. Nem nagyon tudok ilyen hivatalos formában írni és fogalmazni, de most nem is ez a lényeg. Igen jól ismerem Elifet. Röviden leírnám véleményemet és a vele kapcsolatos megéleseimet, átéléseimet. Mint látja, borzasztó a fogalmazásom, és iszonyat csúnya a kézírásom. de remélem, a lényeget sikerül elolvasnia.

A 2014-es évben betört a telefonom képernyője itt az iskolában a testnevelés órán. Elif édesapja olyan helyen dolgozik, ahol telefonokkal is foglalkoznak. Elif felajánlotta, hogy menjek el oda, és kérjek ott segítséget. Természetesen az édesapja már várt. Megérkeztem oda, és étellel, itallal kínált. Áradt belőle a kedvesség.

Elif nem áll közel hozzám, és nem ismerem annyira, mint más osztálytársaimat. De! Segítőkész, kedves, aranyos, őszinte és odaadó.

Az osztály vele együtt teljes csak!!!

Kérem, vegye figyelembe a levelemet a döntése során.”

2

 

Gyerekek, akik mély együttérzésről és intelligenciáról tettek tanúbizonyságot. Nagy ölelés nekik ezért a bátorságért!

A tárgyalás július 1-jén folytatódik.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás: Facebook/Magyar Helsinki Bizottság

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!