Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Hogyan hozzuk vissza a meghitt családi vacsikat? (videó)

A napokban megosztottam egy videót, amiben egy apa lázad fel fiai ellen, amiért azok vacsora közben is okos telefonjaikat babrálják. Ez a helyzet már-már általánosnak mondható. Világunkat uralja a technológia, ha mi nem vagyunk képesek uralni azt. Ha nem voltunk következetesek mindjárt az első alkalomtól fogva, és beleestünk abba a hibába, hogy szemet hunytunk afelett, hogy a családunk tagjai étkezés közben is tévét nézzenek, vagy tabletjüket, telefonjukat olvasgassák, bizony bajban vagyunk.

 

 

2

Te hogy állsz ezzel a témával? Elkanászodott melletted a család? A Dolmio új brand kampányában egy Pepper Hacker nevű borsszórót mutat be, amivel orvosolni kívánják a felmerült problémát. Anya egy mozdulattal hatástalanítja vele az összes elektronikai eszközt, ami a lakásban fellelhető.

Az egyszerű, háztartási eszköz blokkolja a tévét, a wifit, és tiltja a mobil eszközöket. Arról még nincs tudomásom, hogy – Ausztráliában, ahol bemutatták – engedélyezik-e kereskedelmi forgalomba helyezését, de gyanítom, van jövője.
Persze, lehet, hogy a villanyóra melletti kismegszakító, mint főkapcsoló hatásosabb. Mert tudom én, hogy egyszerű vagyok de a 3. “wifiszünet” után elkezdenék gyanakodni és arról olvasnátok a BLIKK-ben, hogy ‘Fanatista, szeparatista megsemmisítette egy bevásárlóközpont ÖSSZES borsszóróját’. (Öntörvényű, makacs kosként, biztosan nem lennék a saját gyerekem.)

Aztán meg némelyik gyereket elnézve, aggódom, ha rájön, hogy anyu szabotálta a fészbukozását vacsi közben, leöli és elássa a hátsó kertben. Pro és kontra. A Bíróság dönt, mi pedig borsozunk serényen, ha már elcsesztük.

Szerző: Gini Papp

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!