Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Emberségből jeles 10. – “Te egy emberi lény vagy…”

A gödöllői Dó-Ri büfés zsírosdeszkájára emlékszel? Valami hasonlóról mesélek most.
Az upworthy.com ír Ashley Jiron – oklahomai – étterem tulajdonosról, aki egy nap furcsa dolgot észlelt.
Mindennap kirakja a szemetet záráskor, mint ahogy mindenhol szokás, de reggelre néhány szakadt volt, és élelmet szedtek ki belőle. Mi a tendencia ilyen esetben? A tulajdonos bepöccen, és vagy jobban elzárja a szemetet, vagy intézkedik, hogy kergessék el a kukázókat. Mit tett Ashley?

 

 

2

Őszintén fájt neki, hogy létezik ilyen éhség, amely az általa kirakott szemétből táplálkozik.
Egy kiírást függesztett az étterem ajtajára : 

„Emberi lény vagy, aki többet érdemel annál, minthogy a kukánkban keressen élelmet. Kérlek, gyere be nyitvatartási idő alatt egy ebédre, nem kérdezünk semmit – barátod, a tulajdonos”

Azt mondja, könnyű elfelejteni, hogy 600 ezer amerikainak nincs otthona, ahol álomra hajthatja a fejét, és azt is, hogy 17 millió család nem rendelkezik elég élelmiszerrel, sőt nem tudja, hogy másnap mit fog a gyermekeinek adni. Túl gyakran nézzük az embereket túl távolról, túl gyakran gondoljuk, hogy megérdemlik azt a helyzetet, amiben vannak. Túl ritkán képzeljük magunkat a cipőjükbe. És ezért szerepelnek ezek a szavak a megszólításában: TE EGY EMBERI LÉNY VAGY…

“Azt hiszem, mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy egy kinyújtott kézre van szüksége. És ha egy kézre van szükség, én szívesen kinyújtom felé.” – mondja a férfi.

A sorozatból – a lenti képes ajánlóban lévőkön kívül -, ITT is találsz még!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!