Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Megdöbbentő átalakulásra képes színészek

Néha, annak érdekében, hogy valaki megkapjon egy szerepet a filmben, nem elég a színészi tehetség. Szükséges egyfajta fizikai állapot is hozzá. Épp ezért, sok színész drasztikus átváltozásokra is képes az adott szerep kedvéért. Döbbenetes súlyváltozásokra, ami ugyan negatív hatással van az egészségükre, de úgy érzik megtérül a kár azzal, hogy felfelé lépnek a karrierjük létráján. Mi pedig leesett állal ülünk a moziban, és bámuljuk mit tettek magukkal.

 

 

1. Matthew McConaughey

2

McConaughey számos díjat bezsebelt már, de a “Mielőtt meghaltam” kellett neki. Nagyon. Annyira, hogy elhozta érte az Oscar-díjat is. Bivalyerős színészi játéka van a palinak, tényleg jelen van a vásznon, és tökéletes hozza a karaktert. Ahhoz, hogy ekkora változáson menjen át a teste, diétás kólát vedelt, tojásfehérjén, csirkén és tápiókán élt. – 23 kiló. Az Oscar mellett Screen Actors Guild Award, és a legjobb drámai színészi játékért a Golden Globe is hozzá került.

2. Jared Leto

2

Szintén ebben a filmben vett részt Jared Leto is, akinek – 15 kilótól kellett megszabadulnia ahhoz, hogy hitelesen adja  az AIDS-es transzszexuálist benne.”53 kg-ra fogytam” – ismerte el a 41 éves színész, akinek soha nem volt nagyon nagy súlya. Nagyon keveset evett. A szerepe ezt írta elő. A vékony teste törékennyé tette érzelmileg is, instabil volt, aki úgy érzi, hogy veszélyben van. Ez hatással volt a színészi játékára is. Sokkal hitelesebb lett tőle. 
Hasonló metamorfózison ment keresztül, csak épp az ellenkező irányba, amikor John Lennon gyilkosát, Mark David Chapmant játszotta el. 30 kg-ot hízott. Étkezések között is jégkrémet evett vajjal, hogy elérje a kötelező súlyfelesleget.

2

3. Tom Hanks

2

A 2000-ben forgatott Számkivetett szerepére készülő Tom Hanks, nagyon merev étrendet folytatott. Mindössze 4 hónap alatt fogyott 25 kilót. A színész elismeri, elképzelhetetlennek tartotta – mielőtt belevágott -, hogy képes lesz ennyi idő alatt ledobni ezt a mennyiséget szünet nélkül, de a türelme és a diéta mégiscsak lehetővé tette számára, hogy eljátssza a lakatlan sziget foglyát.

4. Robert De Niro

2

Robert De Niro létrehozott egy rekordot a maga idejében, közel 30 kg-ot szedett fel, hogy eljátszhassa a boxoló Jake La Motta karakterét, a “Dühöngő bika”-ban, melyet Martin Scorsese rendezett (1980). A film elején 10 kg-ot kellett felszednie, de ezt tiszta izomból, majd a film előrehaladtával egy igazi kövér emberré kellett válni, hogy hiteles legyen Jake La Motta, mint visszavonult boxoló.

2

Ez nagyon megviselte De Nirot, 4 hónapra le kellett állni a forgatásokkal, mert annyira kikészítette a következő 27 kg plusz az egészségét, hogy meg kellett várni, míg megszűnnek légzési nehézségei. De a játéka megérte számára az áldozatokat, mert 1981-ben elhozta az Oscar-díjat a Dühöngő Bika boxoló szerepéért. Ezután újra Scorsese kedvéért építette fel a testét tiszta izomból, hogy a kőkemény pszichothrillerben, a “Rettegés foka”-ban nyújtson olyan alakítást, amiért is a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjra jelölték újra.

2

4. Vincent D`Onofrio

2

Vincent 1987-ben Stanley Kubrick rendező kedvéért szedett fel 32 kg-ot, hogy az Acéllövedék-ben szerepelhessen. 7 hónap alatt hízott fel rengeteg zsíros és egészségtelen étellel ennyit. Ezután 9 hónap alatt fogyott vissza versenysúlyára úgy, hogy szinte mindennap edzőteremben volt.

5. Matt Damon

2

Matt Damon is a nagy átváltozók között van. 1996-ban a “Bátrak igazsága”-ban játszott egy drogfüggőt, amihez 22 kg-ot kellett fogynia 100 nap alatt. Damon elismeri, hogy túl messzire ment, hogy a testétől ezt a sebességet követelte, mert az intenzív edzés program a szigorú diétával szédülési rohamokat produkált nála. A forgatás alatt gyógyszereket szedett, hogy képes legyen játszani. 
13 év múltával egy kevésbé “fájdalmas” étrendet vetett be, hogy az “Informátor”-ban egy gömbölyded fickót láthassunk. 15 kilót szedett fel, köszönhetően főleg a sörnek.

2

6.Michael Fassbender 

2

Fassbender elnyerte a legjobb színész díjat, a brit Independent Film Awards Ceremony-n, az Éhség (Hunger) című filmben, Bobby Sands szerepéért.
A történet az 1970-es évek végén hosszú időre bebörtönzött IRA-tagok küzdelméről szól. A csoport vezetője Bobby Sands elszánja magát a végsőkre: éhségsztrájkot kezd, számot vetve azzal is, hogy ez az életébe kerülhet. A brit hatalom nem enged, Sands meghal. Ezután még kilenc további éhségsztrájkoló veszti életét, amíg bizonyos enyhítéseket nem kapnak a fogvatartottak, de a politikai fogoly státuszt így sem sikerül elérniük…

2
Fassbender 15 kilótól kellett, hogy megszabaduljon. A forgatások többször leálltak, egyszer 10 hétre, hogy elveszíthesse a szükséges súlyt. Hetente több mint 4 kilót. Az étrendje ezalatt 900 kalóriás volt naponta, ami főként bogyós gyümölcsökből, dióból és egy doboz szardíniából állt.

7. Christian Bale 

2

Talán a legmegdöbbentőbb fogyással Christian Bale büszkélkedhet a képernyőn, aki a Batman Sötét Lovagját is játszotta.  “A gépész” című pszichológiai thrillerben, a színészen szó szerint, csak csont és bőr maradt.
Annak érdekében, hogy lefogyjon, Christian szinte semmit nem evett. Napi étrendje egy csésze kávéra, egy almára és egy doboz tonhalra korlátozódott. Irreálisan hangzik ugye? Mindössze 4 hónap alatt adta le testsúlyának felét! 

Az “Amerikai Botrány” kedvéért pedig, ezt művelte magával:

2
Több, mint 100 kilósra hízott. Elképesztő, amit szerepei kedvéért megtesz.

A listám a teljesség igénye nélkül készült. Oka pedig főként az volt, hogy magamat is motiváljam. Bár nem fogok dollár milliókat kapni azért, ha lefogyok, ösztönzőleg hat látni, hogy a vágy és az akaraterő mire képes. Az egyetlen, amit észben kell tartanom, az egészség. Az, hogy mindezt fokozatosan és figyelve magamra. Ne bármi áron.
Ezt kívánom neked is.

Szerző: Gini Papp – Zacc
(Forrás: Gugli)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!