Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A bomba robbanása után a csellista felejthetetlen dolgot tett! (videó)

Nyugat Bagdadban, Mansourban, egy autóba rejtett bomba robbant kedden. 20 embert ölt meg, köztük civileket és tisztviselőket.

3

 

 

Egy órával később, amikor az üzlet tulajdonosok megtisztították a robbanás okozta romoktól a területet, az iraki szimfonikusok karmestere és csellistája, Karim Wasfi sétált be a robbanás központjába, elővette hangszerét, és játszani kezdett.

3
Wasafi köré kisebb tömeg gyűlt, miközben játszott. 

Estefelé, a Soutuna nevű független, iraki média csatorna interjút készített vele, kíváncsiak voltak tettének okára, melyre a férfi ezt válaszolta: “Ez az én utam, hogy így fejezzem ki az érzéseimet”.

3

“Nyilvánvaló, hogy a csellómmal nem vonhatom felelősségre a bombákat” – mondta később Wasfi a BBC-nek. “Amikor a dolgok abnormálissá, őrültté válnak, akkor is kötelesek vagyunk életben tartani magunkat és egymást.”

3

Hálásan fogadta az utca népe, hogy Wasfi a zenével szeretett volna hidat építeni a szívekben, hogy megtalálják a belső békét ebben az őrületben is.

3

3

3

Wasfi 2007-2012-ig volt az iraki Nemzeti Szimfonikus Zenekar vezető karmestere és rendezője. Jelenleg, a Karim Wasfi Center for Music & Creativity -t vezeti.

3

Wasfi tette vírusszerűen terjedt az iraki szociális médiában, több ezer videó és fénykép megosztás született az alkalmi fellépéséről. A volt iraki miniszterelnök helyettes, Baraham Salih úgy osztotta meg a zenész fotóját Twitterén, hogy hozzáfűzte: “Az iraki zenész Karim Wasfi fellép a terrorista robbanás helyszínén Bagdadban; az élet dallama túléli bigottságot és halált”.

 

Szerző: Gini Papp – Zacc
(forrás: Buzzfeed)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!