Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Figyelj, mutatom hogyan lesz neked növény tornyod akár az erkélyen is!

Már a Függőleges kertek panelházak erkélyére, belső terekbe című cikkemben is nagyon jó ötleteket találhattál, hogyan tehetsz szert akár kisebb konyhakertre is az erkélyeden, de figyelj, most mutatom mi a következő ötlet, amit a Plant Towers facebook oldalán találtam. Beleszerettem. S ezzel nem vagyok egyedül, mert a világ minden tájáról küldik a fotókat, a büszke Növény Torony tulajdonosok!

 

 

1

Nézzük, hogyan is néz ki! A váz egyszerű, egy hétköznapi drótszerkezetből áll össze. Ennek a külső részére (de a drótokon belülre) szalmát tesznek, legbelülre pedig földet, így a lyukakon keresztül tudnak kinőni a növények/gyümölcsök/zöldségek, ez az építés elve. Ez forradalmasítja a növénytermesztést minden téren.

1

Akik a fenntartható fejlődéssel foglalkoznak, azok számára teljesen egyértelmű, hogy az olajalapú társadalmak megszűnésével az egyik nagy vesztes a szintén olajra épülő intenzív mezőgazdaság lesz, így vissza kell térnünk a kb. 80-100 évvel ezelőtti termeléshez, agráriumhoz.

1

A régen bevált termelési módokat azonban fel lehet dobni új, kreatív ötletekkel, amilyen a növény torony is. Egyszerű, mégis hatékony, így fenntartható. Főleg azért, mert általa lekapcsolhatjuk magunkat a globalizációról is, pl. nem kell függenünk az áruházláncok egyre dráguló kínálatától, illetve nem kell megfizetnünk a multik hasznát sem. Önellátásra kell tehát berendezkednünk, akár a városban élünk, akár vidéken. Csak így maradhatunk fenn. 

1

Az elkészítéséről mindent megtalálsz képről-képre ITT!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!