Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ha hasonlítok az esőemberre, az a baj… – flashmob

Bényi Kati, Gönci Som Kinga, Kovács Vera és Móricz Laura, az ELTE Gyógypedagógiai Karának hallgatói, Bëlgából írta vizsgafeladatát. Egészen pontosan átírták az együttes ‘Az a baj’ című nótáját, saját szövegükre.
A Kulturpart.hu-nak így nyilatkoztak róla:

 

 

“Olyan dolgot akartunk létrehozni, ami segít a fogyatékossággal kapcsolatos előítéleteket feloldani. Egyetértettünk abban, hogy a fiatalokat szeretnénk megfogni, az ő szemléletüket átértékeltetni, elgondolkodtatni, és rajtuk keresztül az egész társadalomra hatni. Négyen összeültünk, jöttek az ötletek, és azt találtuk ki, hogy csinálni kell egy számot, ami remélhetőleg a nyár slágere lesz, és aminek a meghallgatása után talán megváltozik sokak szemlélete.”

1

A szöveg megírása miatt több fogyatékos csoporttal is felvették a kapcsolatot, hogy megtudják, mi zavarja őket a legjobban, szerintük miben kéne a társadalomnak változnia. A legkülönlegesebb pedig az egészben, hogy maguk az érintettek éneklik el a dalt. Abramov Dani, Horváth Roland (Rapstrars), Erdős Balázs, Medetz Attila (Baltazár Színház), Fekete Gy. Viktor (feketegyviktor.hu), Juhász Tomi (Davies Korner, Vaklárma), és Veres Robi (MCDC) szerepelnek a számban.

“A flashmob gondolata az elejétől fogva megvolt, tulajdonképpen ezért készítettük el a számot is. Az esélyegyenlőség napjára, május 5-ére szerveztünk egy performanszot, itt hangzott el először a dal. A cél az érzékenyítés és a figyelemfelhívás volt, no meg az elkészült zeneszám megismertetése a nagyközönséggel. Ekkor már több operatőr is azon dolgozott, hogy egy kliphez – amit végül egy lelkes vágó készített el nekünk – legyen megfelelő képanyag.”

Szerző: Gini Papp – Zacc
(langologitarok.blog.hu)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!