Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

20 sokkoló tény Kínáról! Ezekből sokat nem tudsz még!

Kína, egy európai ember számára egzotikus, épp ezért meglehetősen nehéz megértenünk az ott élők szokásait. Talán ez a 20 tény segít az eligazodásban néhány területet érintően.

 

 

1. San Francisco légszennyezettségének 29 %-a Kínából származik. Az ország régóta küzd súlyos szmog problémákkal, és ezt sajnos osztja a világgal…

1

2. A kínai gazdag emberek megvásárolhatják egy szegénytől, hogy helyette vonuljon börtönbe és ülje le a büntetést helyette.

1

3. Kína lehagyta az Egyesült Államokat a dollárban mért gazdasági teljesítmény tekintetében. Nyilván ez köszönhető az országban lévő felvásárló erőnek is. 

3

4. Kínában több angolul beszélő ember él, mint az Egyesült Államokban. Ez elég érdekes, de hatalmas mennyiségű ember él Kínában.

3

5. Elég sok dolgot képesek a szájukba venni és megenni. Többek között a madárfészket levesként. Az Ázsiában imádott étel európai gusztusnak elég távoli. Te megennéd?

3

6. A közelmúltban egy fiatalembert azért szállítottak kórházba Kínában, mert kiégette a gyomorfalát a hírhedten csípős Mala leves. Konkrétan kilyukadt a gyomra, az orvosok hamar megtaláltak a problémát, mert a srác szerelmes volt a Malába.

3

7. A népességnövekedés a legijesztőbb Kínában. Ha a múltban élt emberekkel együtt libasorba állítanánk őket, a sor soha nem érne véget, olyan gyorsan szaporodnak.

3

8. Kínában van egy weboldal, ahol már 31 dollárért bérelhetsz barátnőt egy teljes hétre. Ne siess, annyian vannak, hogy valaki már tuti lecsapott az utolsóra is.

3

9. Kínában hatalmas, masszív városokat építenek folyamatosan. Cél a növekedés, és az, hogy a munkások állandóan dolgozzanak. Az eredmény? Szellem Metropoliszok.

3

10. Nemrégiben, egy tinédzser fiú, eladta a veséjét azért, hogy iPad-ot vásároljon a pénzből. Vajon mi történik ha ellopják tőle? Mit fog eladni ezután?

3

11. Egy férfit 12 év börtönre ítéltek a közelmúltban, amiért megölt és megevett egy indokínai tigrist. Az ember azt állította, hogy nem tudott arról, hogy védett faj, és önvédelemből tett.

3

12. Jöjjön egy sokkal kellemesebb tény. A világ legszebb helyei között tartják számon Yangshuo városát.

3

13. Kína azt mondja, hogy a legrosszabb dolog miatt szenved a leginkább, az agyelszívás miatt. 10 diákból 7 egész biztos, hogy a tengerentúlon tanul tovább, hogy aztán soha többé ne menjen vissza az országba. Kedvenc letelepedési helyük az Egyesült Államok.

3

14. Az 1997-es Hét év Tibetben c. film feldühítette a Kínaiakat annak idején. Brad Pitt, David Thewlis és a rendező, Jean-Jacques Annaud nem járt Kínában a forgatások idején sem. Pitt 2014-ben törte meg a jeget, amikor feleségét kísérte el, annak filmbemutatójára. De a sajtótájékoztatókon akkor sem jelent meg.

3

15. Kínában a leghosszabb forgalmi dugó 10 napos volt, és 60 mérföld hosszú. A vezetők Pekingtől Mongóliáig ragadtak be, a 11. napon tudtak elindulni araszolva, 2010.augusztusában.

3

16. 2025-re Kínának 10, New York méretű városa lesz. Eközben a lakosság további 350.000.000 emberrel fog növekedni.

3

17. A világ összes óriás Pandája Kínáé. Azok, akik Kínán kívül élnek, bérlik tőlük. Még azok a kölykök is, akik születnek, azonnal Kínáé lesznek.

3

18. Kínában egy férfi beperelte a feleségét azzal, hogy csúnya, és nyert. A nő közel 100.000 dollárt költött megismerkedésük előtt plasztikai sebészetre, amiről a férje nem tudott. Gyermekeik születése után nem értette miért olyan csúnyák, ekkor derült ki, hogy felesége eredeti arca teljesen más. Ez a kínai jogorvoslat… (A képen ők vannak)

3

19. A kínai IKEA-ban elfogadható, hogy bemész és egy teljes napot pihensz, alszol a bútorokon.

3

20. Mivel Kína tartja az egyik vezető helyet az öngyilkosság tekintetében, test halászokat foglalkoztat, embereket akiket azért fizetnek, hogy kihúzzák a holttesteket a folyókból. 

 

3

Szerző: Gini Papp – Zacc
(talkingdrumsblog.wordpress.com)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!