Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Vegyél házat Olaszországban 1 kávé áráért!

Azt hiszed viccelek ugye? Pedig dehogy! Három olasz város árul pusztulóban lévő lakásokat 1 € áron, azaz olcsóbban, mint amennyiért kávét vásárolsz náluk. Hihetetlen, de közel 20 ezer szellemvárosuk van, melyek elvándorlás, kalóztámadás miatt haltak ki. Van amelyiket szerzetesek lakták, de idővel egy sem maradt belőlük. És olyan is akad közöttük, ahonnan az emberek 1915-ben menekültek el, egy földrengéskor. Ezek a kiüresedett helyek elég hátborzongató látványt nyújtanak egyenlőre. A Daily Mail információi szerint, a helyi polgármesterek így szeretnék a haldokló közösségeket is új életre kelteni. Tehát ha például az Etnára néző házra vágysz kristálytiszta levegőn, ez a te üzleted!

 

 

A szicíliai Gangiban már ingyenes a háromszintes ház!

1

A három város: Gangi Szicíliában, Carrega Ligure Észak-Olaszországban Genovához közel, valamint Lecce nei Marsi az ország középső részén.

1

1

1

1

1

Egy szegény város megcsinálta a lehetetlent, nem hiszed el! – Kattints ide!

Az ajánlat nagyon jól hangzik, azonban a képeken is jól látszik, hogy a házak nagyon lerobbantak, van amelyikre a számítások szerint 25 ezer eurót is rá kell költeni, hogy használható legyen. 

1

1

Azért lássuk be, nem mindennapi érzés például Lecce nei Marsiban élni az erdő közepén, talán egy több száz éve élt törvényen kívüli ember házát lakni, nem igaz? Talán egy pásztor, bányász vagy bandita lakta előtted. Saját kertedet felásva, akár ládaszám találhatsz elásott kincseket. Olaszországnak nincs annyi közpénze, hogy rendbe tegye ezeket a házakat és városiasítani sem szeretné ezeket a helyeket. Ugyanakkor örömmel látnák a helyi polgármesterek, hogy újra fiatal párok népesítik be, akik karbantartják és felvirágoztatják ezeket a csodás falvakat. Valóban kár lenne értük. Gondold el, Lecce nei Marsit az Abruzzo Nemzeti Park veszi körül 600 éves bükkfa erdejével, amely hamarosan az UNESCO Világörökségének része lesz.

A teljes felhívás és további képek ITT!

Szóval, Ciao Ragazzi! Megyünk ezentúl Vespával a melóba? Persze flip-flop papucsban, felordítva a szomszédokat, az Óóóó Sole Mióóó -val, ha úgy tartja úri olasz kedvünk? 🙂

Addig is, míg álmodozol rajta, nézd meg az egyik kedvenc filmemet, hogy magadba szívd Itália csodás hangulatát 😉

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!