Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

21 évig élt vakon, aztán megtörtént a csoda, újra lát! (videó)

21 év. 21 hosszú év. Éppen ennyit töltött sötétségben ez a férfi. Aztán megtörtént a csoda. Vakságába újra betört a fény!

 

 

1
A pillanat, amikor az orvos elhúzza Daniel szeme elől a kezét és Ő megpillantja családját

Te, aki ezeket a sorokat olvasod, és én, sosem fogjuk tudni elképzelni, mennyire nehéz lehet a vakok élete. Az a zárt világ, amelyben egy ember, aki valaha látott, újra fel kell, hogy építse az életét. Be kell rendezkednie testileg-lelkileg egy félelmetes, idegen életérzésbe. Elvesztette az egyik legfontosabb érzékszervét. El tudod képzelni úgy nagyjából legalább, milyen lehet az a fajta félelem? Daniel 21 évvel ezelőtt ezzel kellett, hogy szembesüljön. Elvesztette a látását. Ráborult a sötétség, amihez alkalmazkodnia kellett. Túl kellett élnie a saját félelmeit, meg kellett tanulnia egy teljesen új világban létezni.

Két évtized sötétség után megadatott számára a lehetőség, hogy szaruhártya átültetésen essen keresztül. Azt ígérték neki, hogy a műtét után valószínűleg újra megcsodálhatja a nagyvilágot, látni fog. Mit veszthetett? Persze, hogy belement az átültetésbe. Legnagyobb motivációja az volt, hogy megpillanthassa végre lányát, akit soha nem láthatott a szemeivel, csak az ujjaival. Csak tapintással szerethetett belé, ölelésekkel és puszikkal.
És ezt eltudod képzelni? Soha nem láthattad a gyermekedet. Soha. Csak érinthetted, és valamelyest elképzelhetted milyen is ő.
Azt hiszem ennek a felvételnek az a csúcspontja, amikor az orvos végre elveszi Daniel szemei elől a kezét, ő megpillantja a lányát és azt mondja: “szebb vagy, mint ahogyan valaha is elképzeltelek”…

 

Nézd meg hogyan szeret bele másodszorra is feleségébe az a férfi, aki 10 évet élt vakon, majd bionikus szemet kapott!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(huffingtonpost.co.uk)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!