Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ahogy ők takarítanak, nem takarít úgy senki! (videó)

A Shinkansen néven ismertté vált Tokió-Oszaka expressz a kényelem, a gyorsaság, a precizitás és a hatékonyság ötvözeteként, több mint 50 éve száguld ugyanolyan megbízhatóan, mint a prototípusa. Földrengés- és tájfunbiztos vonatok. A tesztek során a vonatok sebessége a hagyományos vasúti kocsiknál 443 km/h, a mágnesvasút vasúti kocsijainál pedig 580 km/h volt. 323 szerelvény naponta több, mint 400 ezer (!) embert szállít Tokióból.

 

 

3

A Tokió-Oszaka expressz csúcsforgalomban 6 percenként lő ki a fejállomásokról nyílegyenesen, mint egy lövedék a tárházából – ezért hívják „golyóvonatnak”. Naponta összesen 60 járat indul Tokióból. Csupán perceket vesz igénybe, hogy az Oszaka felől érkező utasok helyét elfoglalják az Oszaka irányába igyekvők. Minden ajtón maximum 30 ember száll ki, és másik harminc lép be helyette. Az automata ajtók a magas építésű peron szintjén nyílnak, megkímélve az utasokat a lépcsőmászás kényelmetlenségétől. Az ajtók számozottak és a peron aszfaltján lévő számjelekkel azonosítva irányítják a megfelelő ajtókhoz beszállókat. A beérkező szerelvény valamivel a jeleken túl áll meg, és mikor az utolsó utas is elhagyta, visszatolat a beszállásra várakozókhoz. Nincs torlódás, tülekedés, lökdösődés. Mindenkinek számozott helyjegye van – állva nem lehet utazni. A fejállomásokon az ülések automatikusan körbefordulnak – mindenki menetiránnyal szembe utazik.

A nyitott utastér leginkább egy repülőgép első osztályának kényelmét idézi: széles, párnázott ülések, beépített mini televíziók, étkezésre alkalmas lehajtható asztalkák, kontrollált hőmérséklet, szőnyegpadló. Az ajtók fölötti képernyők angolul is tájékoztatnak a közeledő állomás nevéről, pillanatnyi távolságáról, a pontos érkezési időről és a helyi időjárási viszonyokról. Az utas tudja, mikor kell szedelőzködni, és hogy szükség lesz-e kabátra, ernyőre. Erre kijelölt helyeken zuhany, öltözőhelyiség, telefon és fax is rendelkezésre áll az üzletemberek számára. A nyakba akasztós tálcán üdítőket és édességet kínálgató mosolygós fiatal lány üdvözlésként minden belépéskor és minden távozáskor meghajol az utasok felé – akkor is, ha éppen édesdeden szenderegnek.

A leglenyűgözőbb mégis az, ahogyan takarítják. Mindössze 7 perc alatt történik meg a csoda. A világ legösszefogottabb csapatmunkáját láthatod a videóban! Minden takarító munkás 100 széket tisztít meg ennyi idő alatt. Összeszedik a szemetet, felsöpörnek, letörlik az üléseket, ellenőrzik a poggyásztartót, elhúzzák a “függönyöket”, irányba fordítják a székeket (!), sorba állnak és tiszteletük jeléül meghajolnak. Majd az egész újra kezdődik pár perccel később. A munkások átlagéletkora 52 év.

2

vonat

Elképesztő precizitás és egymás iránti tisztelet. Azt hiszem ez igazán osztásra érdemes. 
Ja, hogy mi van a MÁV-val? Egyszer majd. Valamikor. Talán.
De tényleg, milyen lenne Kelenföldön ácsorogva megpillantani, hogy egy Shinkansen gurul eléd? Futurisztikus. Utópisztikus. Szürreális. Nem baj, merjünk nagyot álmodni!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(forrás: epiriamagazin.com, youtube, wikipedia)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!