Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Találkoztál már Budapest utcáin az új street food őrülettel?

Találkoztál már Budapest ikonikus tömegközeledési járműveinek miniatúráival? Ha nem, tartsd nyitva a szemed, mert kimaradsz a főváros legújabb őrületéből! A Budapest Bakering nem a mai hupikék Volvo és Mercedes buszokat idézi, hanem a klasszikus Ikarus korszakát! Az külön csodálatos, hogy a régi busz, villamos és troli színei megegyeznek az akkori Budapest zászló színeivel! Az engedélyt egyenlőre a 7.kerületre kapták meg, tehát ott keresd a járgányokat!

 

 

1

1

1

1

Akik a 7.kerületben járnak, könnyen észrevehetik őket a Deák Ferenc tér környékén. 

2

A kis villamosok, trolik, vagy éppen buszok tele vannak házi készítésű gyümölcslevekkel, magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, és a város legújabb slágerével, a “gyűrűkkel”. A Ring névre keresztelt gyűrűk, úgy néznek ki mint a török bagel, de annál sokkal több! A tizenegy centis kerek és lukas péksütemény jobbnál jobb alapanyagokkal van megtöltve.

1

Ezekkel készülnek (egyelőre):
– Juhtúró – szalonnával – zöld pestoval
– Kolbász aszalt sárgabarackkal
– Kék sajt aszalt gyümölcsökkel, dióval
– Kristályosodott citrom mézzel, gyömbérrel
– Kecskesajt, göngyölt sonkával és fügével
– Spenót feta sajttal
– Parmezán sajt aszalt paradicsommal. 
Alig várom, hogy megkóstolhassam a kolbászos-aszalt sárgabarackos verziót!
Tökéletes arra, hogy megragadj egyet és vidd a munkába.

1

1

1

100%-os, tartósítószer nélküli termelői gyümölcslevek

Egyenlőre három autóval járják a várost, és ha a kezdeményezés sikeres lesz, akkor bővítik a készletet. És miért ne lenne? Ezeket a mini járműveket szórakoztató nézni, az élelmiszer és az italok jó áron vannak. A Budapest Bakering alapítóinak vannak további terveik az étellel is, 5 sós és 1 édes Ringről szavazhatsz Facebook oldalukon, szeretnék ugyanis, hogy a látogatók dönthessenek, milyen ízeket szeretnének vásárolni. De azt hiszem a legjobb mégis a mobil app projekt: azt tervezik, hogy kidolgoznak egy alkalmazást, amelynek segítségével nem csak az autóikat követhetjük, de azt is láthatjuk, hogy milyen ízek állnak rendelkezésre az egyes autókban, ezzel a “mágikus eszközzel” küldik nekünk a jelet magukról.

1

1

Folyamatos egyeztetések zajlanak arról, hogy melyik kerületben, hol mozoghatnak, és ha ezek stabilizálódnak, bővítést szeretnének eszközölni, további járművekkel, mint HÉV, és metró “szerelvények”.  Szerintem szuper izgalmas, neked hogy tetszik? Szívesen vásárolnál tőlük?

1
A 70×110 cm széles és 2m magas járművek (+ a villamosnál és a trolinál még ott vannak az áramszedők is) lámpája este akkumulátorról világít is, szuper érzés tologatni őket. Ezt a „tologató rudat” úgy képzeljük el, mint azoknál a fűnyíróknál, ahol be kell nyomni egy kart, hogy elinduljanak. Ez azért fontos, mert amint elengedjük ezt, a kocsi megáll, tehát ha esetleg kigurul bárki kezéből, akkor magától lefékez. A kocsik kis helyen is elférnek, és nagyon könnyen kezelhetőek. 
És el is érkeztünk a következő fontos ponthoz, a felhíváshoz:

1

Ha tolnád, jelentkezz a fentebb belinkelt Facebook oldalukon, akár nyári munkaként is!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(bebudapest.hu, dailynewshungary.com, diningguide.hu)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!