Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Mezítlábas park, ami mindig nyitva van és ingyenes!

Olyan jó programot találtam! A gyerekek alapból élvezni tudják, ez nem kétséges, de nekünk, felnőtteknek is sok örömet nyújthat újra megtapasztalni, milyen is mezítláb érzékelni különböző anyagokat a talpunk alatt. Elengedni a higiénia utáni ellenállhatatlan vágyunkat, kiszakadni a nagy büdös civilizációból. Lerántani a csukát, zoknit, és bátran dagonyázni a sárban is akár, majd kemény kukorica csutkákon, süppedős tőzegen, folyami kavicsokon, vagy éppen fenyőtobozokon gyalogolni.

 

 

Ezekben a vizekben meg kell fürdenem mielőtt meghalok! Kattints ide!

7

Mi az, hogy Mezítlábas park? Ott mezítláb lehet ?

Igen mezítláb lehet sétálni nyárban kellemes árnyékot nyújtó fák között egy patak mellet. Egy kis dombról, mely ugyan a Szabadsághegy nevet viseli remek kilátásban gyönyörködhetünk, akár a Vértes-hegységet is láthatjuk a távolban, vagy elleshetünk néhány pillanatot egy nyugalmas kis falu életéből. Lovasokat láthatunk a határban, de előfordul egy-egy fogat is vagy szekér. Eközben a jó levegő biztosított, hiszen ameddig a szem ellát, és még azon túl sincs ipari környezetnek nyoma.

A Varázslatos Magyarország Természetfotós pályázat nyertes művei ITT!

7

2

4

Meseszép fotósorozat két világ között, érdemes ide kattintanod!

Rendben, ez nem hangzik rosszul de miért éppen mezítláb?

Nem megkönnyebbülés levenni a cipőt egy fárasztó nap után? Szóval azért mezítláb, mert ebben a parkban kialakítottak egy útvonalat, ahol 21 -féle járófelületen kápráztathatjuk el vagy dolgoztathatjuk meg talpizmainkat. Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset a vagy éppen a téglaburkolat melegségét. És, hogy nem szoktunk járni kukorica csutkán vagy fenyőtobozon? De lehet! Gyere próbáld ki!

3

3

Tudtad, hogy nem messze tőlünk, Ausztriában vagy egy függőhíd és lépcső a semmibe? Mindenképp nézd meg ezt a cikket! Kattints!

A kis falu Tabajd 45 km távolságra fekszik Budapesttől. A Mezítlábas park bejáratát pedig a falu közepén találod a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett. 

Meg­kö­ze­lí­tés:
Az M7-en Marton­vá­sár, vagy az 1-es úton Bicske felől.

1

Menj, nézd meg a magyar falut, amit az egész világ csodál! Kattints ide!

A sétány végén találsz egy játszóteret, ahol a gyerekek kiszórakozhatják magukat, a felnőttek megpihenhetnek egy kicsit.
Vannak tűzrakóhelyek, ahol lehet piknikelni, amennyiben a hozzávalókat a kirándulók, látogatók biztosítják maguknak.

A sétány kb. 800 méter hosszú, melyet kényelmes sétával 20-30 perc alatt tehetünk meg. Mivel az útvonal egy kisebb dombra vezet, ahova lépcsőn juthatunk fel, és a végén lépcső vezet le, ezért maga a sétány babakocsival nem járható, viszont a játszótér a parkoló felől megközelíthető.

Kedves Látogató!

A park a nap 24 órájában nyitva tart, bármikor látogatható, nincs bekerítve.
Belépőjegyet nem kell váltani.
Kutyával a park látogatható.

A tiroli bobozás le ne maradjon a bakancslistádról! 🙂 Kattints!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(mezitlabaspark.hu)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!