Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

32 milliárd dollárt adományoz a világ megjobbítására a szaúdi herceg!

A szaúdi Alwaleed bin Talal herceg (60) – Abdul Aziz Al Saud, Szaúd-Arábia alapító királyának fia -, vagyonát 27 billió dollárra becsülik a szakértők. De ez az összeg szerintem nagyon karcsú számítás, ráadásul nem lehet állandó, hiszen a sejknek olyan cégekben vannak hatalmas összegű részvényei mint, Apple, Citigroup, News Corp., New York-i Plaza Hotel, párizsi George V Hotel, Motorola, Disney, a londoni Four Seasons Savoy Hotel, Twitter, Time Warner, hogy csak néhányat ragadjunk ki. A szaúd-arábiai herceg, akit tavaly díszdoktorrá avattak a budapesti Corvinus Egyetemen, és aki egyébként a világ 32. leggazdagabb embere, nem akármilyen felajánlás miatt került újra címlapokra.

 

 

2

A pénzügyi, média és ingatlan-mogul abszolút sms függő, és büszke elért sikereire. Kedvenc ingatlanja, ahol a legtöbb időt tölti egy Riyadhban lévő, 130.000.000 dollár értékű  komplexum,  371 szobával,  500 televízióval, és 100 tagú személyzettel. Ha minden földi luxust elképzelsz mellé, még akkor is távol vagy az igazságtól.

2

2

2

2

2

2

Az egyik kedvenc palotája

2

 

2

Privát repülőgépének belseje

Néha Donald Trumph vásárolja meg a dolgait, mint például a saját célra rendelt, több mint 500 millió dollárért (114 milliárd forint)  vásárolt luxus yachtját, majd amikor az ismét csődöt jelent visszavásárolja és visszanevezi. Alwaleed tulajdonosa több repülőgépnek is, az összes magáncélra lett vásárolva. Az igazi fényűzést a 300 millió dolláros Airbus 380-asban csapta. Ebben a gépben van parkoló a herceg Rolls Royce-ának, egy tízüléses minikoncertterem, egy márvány gőzfürdő, öt hálószoba óriási ágyakkal, húsz kisebb szoba, egy lift, és egy imaszoba, ahol az imaszőnyegeket egy számítógép mindig automatikusan Mekka irányába fordítja. 2009-es Guinness World Records-ba bekerült, mint a világ legnagyobb privát jetje.

2

2

Játékszerei közül kettő

2
Prince Alwaleed a New York-i Plaza hotel teraszán, amelynek ő is társtulajdonosa

Hogy miért meséltem néhány érintőleges információt a hercegről? Mert hihetetlenül nagylelkű döntést hozott! 

32.000.000.000 dollárt fordít jótékonyságra.

A milliárdos szaúdi herceg az éhezés és a szegénység felszámolására adakozik.

„Szeretnék segíteni a szegénység és az éhezés felszámolásában, a legszegényebb országok egészségügyi és oktatási fejlesztésében”

– idézte Alwaleed bin Talal CNBC-n megjelent közleményét az Investor. Nem ez az első eset, hogy a szaúdi herceg ekkora összeget adományoz, korábban 3,5 milliárd dollárt adott az általa létrehozott Alwaleed Philanthropies karitatív alapítványnak. Ugyanennek a szervezetnek utalja a 32 milliárdot is,  szeretne tenni egy jobb világért, „a tolerancia, az elfogadás, az egyenlőség és a lehetőségek jegyében”.

A hatalmas összeg jó része nemzetközi ügyekre megy el, de prioritást élvez a herceg hazája Szaúd-Arábia és a Közel-Kelet is.

1

 “Az emberbarátság az iszlám hitének része, és a „vagyonát Istennek köszönheti, amiért a nagyszerű Szaúd-Arábiában élhet” – tette hozzá a herceg.

„Miután a vagyonom nagy részét ebben az áldott országban szereztem, szeretnék valamit visszaadni Szaúd-Arábiának, később azonban az emberbaráti erőfeszítéseinket más országokra is kiterjesztenénk, az egyes országok jótékonykodási szabályrendszeréhez igazodva” – mondta közleményében. 

A herceg alapítványa egyébként korábban olyan, világszerte ismert jótékonykodókkal működött együtt, mint például a Bill és Melinda Gates Alapítvány. Bill Gates, a Microsoft társalapítója üdvözölte a felajánlást és Twitter oldalán “csodálatraméltó mérföldkőnek” nevezte azt.

„Alwaleed herceg nagylelkű felajánlása mindannyiunknak inspirációt ad, akik jótékonysággal foglalkoznak a világon” – közölte a világ leggazdagabb embere.

“A filantrópia egy személyes felelősség, amelyet már három évtizede a magaménak tudok és az iszlám hitemnek egy lényeges része” – mondta Alwaleed.”

Biztosan az sem véletlen, hogy  a szaúdi herceg az iszlám szent hónapjában, a Ramadan alatt tette meg a felajánlását.
A 32 milliárd dolláros ajándékozása egyébként nem érinti a holding vállalatban meglévő részesedését, hisz mint mondja: „Nem adok el semmilyen részvényt!” 

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!