Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Beszélj a gyermekeddel, mielőtt a szépségipar teszi meg! (videó)

Ez a felvétel 8 évvel ezelőtt készült, de a helyzet nem változott semmit. Vagy ha igen, akkor romlott. Egyre vékonyabb derekú Barbie és Monster babák a polcokon, és már az ötvenes évek Hamupipőkéje is darázsderékkal, makulátlan bőrrel, hosszú szőke hajzuhataggal etette a gyerekeket a szépségideál tekintetében. Igen, az agyondolgoztatott mesehős, koszos ruhájában is egy modell volt. Mit mondhatunk a többiekről? Hófehérke? Haja mint az ében, bőre mint a hó, szája mint a vér, dereka darázs. Nem sorolnám tovább. Egy idióta képet kaptak már anyáink is a “szépségről”. 

 

 

Három részes sorozatot készítettem már – képekkel gazdagon – arról, hogy mennyire gusztustalanul tolja le a torkunkon koholmányát a szépségipar! (Itt az első rész)

A gyerekeink is ezen nőnek fel, egyre torzabb, betegebb képet kapva a’tökéletes test’-ről.

4

Az én lányom 6 éves kora óta látja a testét kövérnek, pedig az átlagnál vékonyabb. A hasa – amin ülve becsípi a bőrt – szerinte kövér. Nem sűrűn kritizálja magát, de amikor megteszi megrettenek attól, milyen torzan látja magát. A nadrágok átesnek rajta, övezni kell majdnem mindet, de szerinte ő túlsúlyos. Honnan ez a képzavar? Elbeszélgettem vele, és igen, a rajzfilmek és a babái. Nem is volt nehéz kitalálni. Felelősség van a szülőkön ezen a téren is. Minél előbb, annál jobb!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!