Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Anulu szigetére emlékszel még? Mutatom a helyet, ami pont olyan, és téged vár!

A sparhelten sistereg a hagymásbab, a fater pedig leszaladt a non-stopba egy szatyor Kőbányaiért. Avagy immár két halálbiztos jel is utal rá, hogy valamelyik tévéadó tízezredszerre sem átallott a Bud Spencer-Terence Hill duó munkásságából válogatni. De a Kincs ami nincs-be sosem untunk bele, jött velünk, mint karácsonykor a Reszkessetek betörők. 1981-től láthatták a kitartóbbak talán harmincszor is, a még elvetemültebbek pedig videón is hozzátoltak néhányat. A Kincs, ami nincs több szempontból is kiemelkedő alkotás: a Különben dühbe jövünk után ez tartalmazza a legtöbb szállóigét, melyeket a hardcore rajongók akár saját hasnyálmirigy-műtétjük közben is képesek lennének felidézni.

 

 

1

Ebben hangzik el a filmtörténelem egyik legemlékezetesebb mondata: „Nincsen gonoszabb ember annál, aki azelőtt jó volt, de egy másik gonosz őt is gonosszá tette”– mondja Bud Spencer, a vértelen verekedések Carlo Pedersolija (és mindezt egy szuszra!).

Ebben bukkan fel a Spencer-Hill filmek történetének legirritálóbb egyben legszerethetőbb karaktere Anulu személyében; a verekedős jeleneteket akár Pasolini is rendezhette volna három doboz Xanax és némi sósborszesz elfogyasztása után. Hőseink egyébiránt egy titkos kincs rejtekhelyét szeretnék feltérképezni egy szigeten, mely – mint kiderül – korántsem olyan elhagyatott, mint hitték. A helyi törzs mellett egy japán katona is lakja, akit – Chuck Norrishoz hasonlóan – senki nem értesített a világháború végéről.

2

A kalózok – mint akik idetévedtek az Őrült nők ketrecéből

Egyébként Anulu nem egy szellemi fogyatékos volt az őslakosok közül, hanem Salvatore Borgese alakította, akit sokat pofozott Bud Spencer a filmjeiben, emellett főleg spagettiwesternekben kapott szerepeket.

2

Anulu – Salvatore Borgese napjainkban

A Kincs ami nincs egyébként felhívja valami nagyon fontos dologra is a figyelmet, mégpedig a környezetvédelemre. A forgatási hely nevét soha nem adhatja ki a stáb egyetlen tagja sem, senkinek – ez állt a szerződésükben. Érintetlenül szeretnék megőrizni, úgy ahogyan a filmesek felbukkanása előtt is volt. Találtam viszont egy szigetet neked, ami szintén a világ végén van, legalább olyan jó, mint Anuluék otthona, mégis látogatható!

Nincs vezetékes víz, senkinek sincs autója, az itt élőknek még sincs panaszra okuk. Az indonéz Baliról mindössze másfél órás hajóútnyira találhatók a Gili-szigetek, mégis nagyon kevesen ismerik.

1

A három kis szigetecskén nincs vezetékes víz, autópálya – sőt, autó sem, minden motoros jármű be van tiltva – ezért az emberek gyalog és biciklivel közlekednek.

1

1

A levegő tiszta, sehol semmi motorzaj, akinek pedig nincs bicaja, az kölcsönözhet egy lepukkant járgányt, aminek jó esetben fognak a fékei.

1

Mintha csak 100 évet visszaugrottunk volna az időben: ha nincs kedved biciklizni, bérelhetsz lovaskocsit is, ami ismét külön hangulattal, szagokkal és élménnyel ajándékoz meg.

4

A vizet nem lehet pazarolni, mivel minden nap külön szállítják oda hajóval. Ha fürdeni akarsz, ott a türkizszínű tenger, hófehér homokos parttal, és az év nagy részében harminc fokos vízhőmérséklettel. Ez adja az egyik legtöbb programlehetőséget, minden búvár álma a gazdag élővilág és a kristálytiszta víz kombinációja.

1

A helyiek a felgyülemlett stressztől is segítenek megszabadulni, csak tölts el egy kis időt a barátságos, közvetlen emberekkel, akik sehová sem rohannak, nem kapják fel a vizet, egyszerűen élnek, nem halmoznak vagyont, és ráérősen végeznek el mindent.

5

A megéhezett turistát azért rengeteg étterem várja, ahol a kötelező tenger gyümölcsein túl grillezett halak, tészták, zöldségköretek várják, nem is beszélve az egzotikus gyümölcsturmixokról.A vásárlás is megoldott, ásványvizet és naptejet mindenképpen érdemes beszerezni, de tudni kell, hogy a boltokba csak mezítláb szabad bemenni, hogy ne homokozz össze mindent.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 Ha ezek a képek nem hívogattak eléggé, akkor javaslom nézd meg újra a filmet, amitől csomagolhatnékod támad azonnal! 
Mert “Erőt és mindent lebíró akaratot csak a Puffin lekvár adhat!” 😀

Szerző: Gini Papp – Zacc
(pinterest, lemon, youtube, google, wikipedia)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!