Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Most vagy soha ajánlattal hívták meg a zürichi pályaudvar ingázóit! (videó)

Párizsból hoztam már egy hasonlóan érdekes videót, melyben interaktív játékra invitálták meg a járókelőket. (A linkre kattintva megnézheted újra!)
Most a Zürich-i főpályaudvaron felállított digitális képernyőn keresztül hívta meg egy kedves arcú, szakállas fickó az embereket egy kis mókára. A járókelőket megszólítva, Graubünden egyik falucskájába, Vrinbe invitálta meg őket, egy ‘most vagy soha’ utazásra. Annak, aki rábólintott a meghívásra, máris jegyet nyomtatott, mellyel a kalandvágyó azonnal útnak indulhatott!

 

 

2

2

Lenyűgöző marketing fogás. Egyszerűen ellenállhatatlan vágyat kelt, hogy elutazzanak az Alpok magashegységei közé, és Svájc legnagyobb kantonjának jódlizó lakóival töltsenek el egy kis időt. A reklám készítői nyilván a turizmust szeretnék fellendíteni ezzel a remek módszerrel, és el is érik a céljukat. 

2

Az egyik srácnak még azt is elintézi hirtelen, hogy ne kelljen suliba mennie, felhívja a diák iskoláját, hogy az ötven perc múlva induló vonatot mindenképpen elérje.

2

2

Zürichtől Vrinig az út 2 óra 45 perc, és furcsa, hogy a videón nem láthatók olyan jelenetek, amelyek az utazás képeit mutatják be – igaz, ezt akár a forgatókönyv számlájára is írhatjuk, hiszen az egész film a pályaudvaron, kisebb részben pedig a vrini lankákon felállított asztalnál játszódik. 

A reklámot a Jung von Matt készítette (az interaktív képernyőt pedig a Clear Channel biztosította), amely 2011-ben már egy nagyszabású Facebook-kampányt is csinált a Graubünden régiónak – ekkor történt meg az, hogy a 79 lakossal bíró Obermuttennek hirtelen 12 ezer Facebook-követője lett.

 

Te rábólintottál volna az ajánlatra?

Szerző: Gini Papp – Zacc
(Adweek.com, kreativ.hu)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!