Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Már alig ismerik fel az utcán, vajon van-e alja a lejtőnek? (képek)

2

 

 

Louis Vuitton embertáska, ezüst szív medál a nyakban, egy rakás kis eb pórázon. Első ránézésre talán egy szétcsúszott rock sztárra tippelnék.

1

Így már láthatóvá válnak a vonások is. De hát kié? 60 feletti fickó, fele annyi idős barátnővel, aki persze modell, de az utcán szürkébb mint te vagy én. Mert a modellek már csak ilyenek, utcára nem kell kinézniük, nem is erőltetik. A fickó még mindig elég furán ismerős. Ugye?

1

2

2015.július 13-i kép

3 nappal ezelőtt megjelent képén már újra változtak a vonások a februárihoz képest. Egyáltalán, még csak hozzávetőleges sem hasonlít a srácra, akit megszerettünk valamikor, régen. 

1

Igen, Ő Mickey Rourke. A 62 éves Golden Globe-díjas színész, fiatal korában bokszolt, majd az 1990-es évek elején, rövid profi ökölvívói évek után befejezte sportpályafutását. 16 profi mérkőzést akart végigküzdeni, mielőtt indult volna a világbajnoki címért, azonban hét meccs után visszavonult, és soha sem kapott lehetőséget a hőn vágyott címmérkőzésre. Ökölvívói karrierje alatt komoly arcsérüléseket szenvedett, amelyek után, jó pár sebészi beavatkozással kellett rendbe hozzák az arcát. Talán akkor indult el a lejtőn, és vált szike és botox függővé.

1

A 80-as évektől figyelt fel rá Hollywood és több filmben is főszerepet kapott, majd az ellentmondásos szexualitás témájával foglalkozó kasszasiker, a 9 és 1/2 hét meghozta számára a szexszimbólum státuszát.

2

Kritikusok szerint is az 1987-ben forgatott Angyalszívben alakított legnagyobbat azonban. A 80-as évek végén David Bowie “Never Let Me Down” albumán közreműködött, ezzel egy időben megírta élete első forgatókönyvét, Hallgatag bunyós címmel. Ezt megfilmesítették, melyben Ő maga játszotta a főszerepet. Rourke színészi karrierjét beárnyékolta a magánélete és a furcsa karrierdöntései. A rendezők, mint például Alan Parker, nehéznek találták a Rourke-kal való munkát. Parker állította, hogy „Mickey-vel dolgozni rémálom. Nagyon veszélyes a forgatáson, mivel soha sem tudod, mit fog tenni”. Állítólag jó pár kiváló fölkérésre nemet mondott, szerepet vállalt olyan „soft-core” felnőtt-témájú filmekben, mint a Vad Orchideák, amelyek negatív hatással voltak színészi hírnevére.

1

A Vad Orchideákban

1991-ben, Rourke eldöntötte, hogy visszatér az ökölvíváshoz, mert úgy érezte, hogy a filmezés tönkreteszi és színészként nem becsülte magát. Profi ökölvívóként minden mérkőzését megnyerte a kisebb ellenfelek ellen (és egy mérkőzése döntetlen lett). Amellett, hogy nemzeti szinten nem nyújtott kimagasló teljesítményt, pár komoly sérülést szerzett, beleértve az orr-, lábujj-, bordatörést, a felhasadt nyelvet, és az összenyomott arccsontot.

2

Mickey a ringben a 90-es évek elején

Az ökölvívás szervezői állították, hogy Rourke túl koros ahhoz, hogy teljesíteni tudjon a legjobb küzdők ellen. Ö maga is bevallotta, hogy a szorítóba lépést egyfajta önértékelésnek tekintette: „Én csak ki akartam próbálni magamat fizikailag, amig még volt időm” (interjú Christopher Hearddel, The Gate). 1995-ben végleg visszavonult az ökölvívástól, és visszatért a színészethez.

A 90-es évek elején Tarantino neki ajánlotta fel először Butch Coolidge szerepét a Ponyvaregényben, de Rourke visszautasította, így kapott helyett az ikonikus filmben helyette Bruce Willis. Ezt valószínűleg ő is nagy hibának könyvelte el végül. Bár wikipedia-ja gazdagon meg van rakva az általa játszott szerepekkel, filmekkel, 1998-tól már nagyon szűk ajánlatból választhatott magának szerepet, az addigra már teljesen szétplasztikázott arca miatt. 

2

1998-ban Steven Segallal

A kiugrást számára a Pankrátor hozta meg, amely egy kiégett birkózóról szól. A szerepet eredetileg Nicolas Cage-nek ajánlották, de ő visszautasította ismeretlen okok miatt.

2

2

Mickey elkezdett profi birkózás edzésekre járni, a forgatás közben megnyerte a National Convention of the Pancrator-emitators (Legjobb Imitátor) díját. 2009-ben megkapta érte a Golden Globe-ot, és bár Oscar-ra is jelölték, azt Sean Penn vihette haza. 

2009 decemberében az 57 éves Rourke megkérte a 24 esztendős orosz barátnője, Elena Kuletskaya kezét, aki igent mondott. A pár februárban szeretett egymásba. Az esküvőt 2010 áprilisában tartották meg.

2

A 2010-es boldogság tovarepült gyorsan, manapság már egy másik orosz modellel jár

Anastassija Makarenko – a lap tetején látható nő – van jelenleg Rourke figyelmének középpontjában. Los Angelesben lassan elmennek mellette az utcán, vagy csak azért nézik meg, mert a plasztikai sebészek szörnyen elfuserált teremtménye lett.

2

1

2

 

2

1

 Szerző: Gini Papp – Zacc
(google, wikipedia)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!