Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Szeretnél kamionos lenni? Most ingyen megszerezheted a jogsit hozzá!

1

 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium egy hiányszakma képzését támogatja idén. A kormány 5 milliárd forintos uniós és hazai támogatással mintegy 6000 leendő gépjárművezető részére fedezi a C és E kategóriájú jogosítvány megszerzésének költségeit.

Varga Mihály, az új munkahelyteremtő-programot ismertető sajtótájékoztatón elmondta, szeretnék ha Magyarországon egyre többen jutnának megélhetést jelentő munkához, ezért úttörő szerepet vállalnak egy újabb hiányszakma képzésében. 

A nehézgépjármű-vezetők kiválasztását és képzését a központi régióban az MKFE szakmai segítségével a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) bonyolítja le.

Az OFA a – BKK-val szerződésben álló, autóbuszokat üzemeltető – VT-Arriva Kft-vel közösen kidolgozott új képzési rendszerének mintájára indul el a most bejelentett program. A konstrukció lényege, hogy a képzést a kormány finanszírozza, az esetleges ösztöndíjat, illetve végzés után a munkahelyet a fuvarozók biztosítanák a hivatásos jogosítványt megszerzőknek.

A kormány kiemelt céljai közé tartozik a magyar logisztika, ezen belül a közúti fuvarozás, illetve személyszállítás versenyképességének javítása, az ágazat teljesítményének sokoldalú ösztönzése. A közúti közlekedési szolgáltatási szektor jelenleg a magyarországi munkavállalók 3,5 százalékát foglalkoztatja, és hozzávetőleg 500 milliárd forintos éves adóbefizetéseivel az államháztartás bevételének 5%-át biztosítja.

További tájékoztatásért a képzés iránt kattints ide.

Szerző: Gini Papp – Zacc
(ofa.hu)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Agezu says:

    Most néztem az OFA honlapját, de már nem lehet jelentkezni.
    A kérdés csak az, hogy a szoftverük krepált be, vagy tényleg többen érdeklődnek, mint 6.000 fő ?
    Vagy van egy 3-ik lehetőség is: rájöttek, hogy mégsem ilyen lovat akartak, és visszavonják az egészet: csak egyszer volt Budán kutyavásár…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!