Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A Bolygó Te és én vagyunk, Ő nem egy különálló lény! (videó)

Mindig egyes szám, harmadik személyben beszélünk bolygónkról, pedig hát jó tisztázni, ő bizony MI vagyunk. Közös sorssal…

 

 

A Föld nagyszerű házigazdája volt mindig fajunknak, nem kell ezért tisztelnünk? Ha képesek vagyunk beszélni, gondolkodni, alkotni, építeni és segíteni, akkor miért vagyunk csöndben, közönyösek, miért pusztítunk és ölünk? Ilyen és ehhez hasonló gondolatokat feszeget Carlos Chavira filmjében.

1

“Emberek… milyen furcsa szó. Azt mondják, mi vagyunk a legintelligensebb faj a bolygón, mégis mi vagyunk a legrosszabbak. Mit csinálunk ebben a világban? Ki hozott bennünket ide? Mi a küldetésünk ebben a világban?
Talán sohasem fogjuk megérteni, de úgy tűnik, egyetlen küldetésünk az, hogy folytassuk a pusztítását. Elgondolkodtál már azon, hogy ez a bolygó nem a mienk? Akárhogy is van, sorsa a mi kezünkben van. ‘Ők’ jóval előttünk itt voltak már, mi csupán a vendégeik vagyunk. Jöttünk, és megszálltuk területüket, elpusztítjuk otthonukat. Ők türelmesek voltak, számtalanszor megbocsátottak nekünk, mégsem törődünk a helyzetükkel. Elraboljuk, megöljük őket, mégis gazdáikként fogadnak el bennünket. Mi vagyunk az egyetlen faj, amely csupán becsvágyból, a még fényűzőbb életért támad, pusztít, semmisít meg, szennyez és irt.

2

A világ a tietek, a mienk, mindannyiunké, de ne feledd, hogy ez az ő világuk is, és meg kell értenünk, hogy ők nem tudják saját életüket megmenteni, még kevésbé tudják a bolygót megmenteni. A Föld haldoklik, barbár módon pusztítjuk el, pedig szeretetre éhes, egyre gyengül, de mégis nagylelkűen kínálja nekünk a legszebb élményeket, amióta ideérkeztünk.
A Föld nagyszerű házigazdája volt mindig fajunknak, nem kell ezért tisztelnünk? Ha képesek vagyunk beszélni, gondolkodni, alkotni, építeni és segíteni, akkor miért vagyunk csöndben, közönyösek, miért pusztítunk és ölünk?
Nyisd ki a szemed, te is haldokolsz, a bolygóval együtt, az egyetlen bolygóval a naprendszerünkben, ami az élet kiváltságát adta nekünk. Milliárdnyian vagyunk ezen a bolygón, gondolkodó, értelmes, domináns faj vagyunk, miért nem vettük még észre?
Képesek vagyunk országokat, a holdat, akár bolygókat is legyőzni, mégsem tudjuk saját szívünket legyőzni. Tedd a kezed a szívedre, próbáld megérezni, mit akar mondani, hallgasd meg, mire áhítozik, és értsük meg, hogy egyazon bolygón kell együtt élnünk.
Kezdd önmagad változtatásával, vállalj felelősséget, tanítsd meg a gyermekeidet, és emlékeztesd azokat, akik elfelejtették. Amikor egy nap az emberiség kihal, és egy másik faj találja meg ezt a bolygót, azt fogják látni, hogy a fajunk kudarcot vallott, megbukott, de talpra állt, és kijavította hibáit.
A bolygó többé már nem ugyanolyan, és már nem várhatunk. Mindenki tudja, hogy mit kell tennünk, itt az idő. A bolygó jövője még mindig a kezünkben van, segíts rajta, segítsünk rajta. Mert a Föld te magad vagy.”

1

Ezek a gondolatok hangzanak el ebben a fantasztikusan látványos videóban. Gyönyörű és felemelő – egyben megrázó. Vajon a “Föld Urai” meghallják? Kétlem. De mi, a ‘kisemberek’ vagyunk többen, és ha tenni akarunk a változásért, akkor az meg is fog történni, mindenféle beleegyezés nélkül is.
Paradigmaváltásnak kell jönnie. Most. Nem kevesebb a tét, mint a túlélés.
A Természet szól hozzád – videógyűjteményt már láthattad az oldalon (ITT!), melynek fordításáért nagy köszönet Sevaster1-nek a youtubeon!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(youtube)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!