Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Szörfözik a betegekkel a terápiás kutyus, így gyógyítja a lelküket! (fotók)

Az egyenruha és ami mögötte van (két részes) fotósorozatban láthattad milyen mély lelki defektet kapnak azok a katonák, akik megjártak néhány éles helyzetet. A PTSD (Poszttraumás Stressz Szindróma) nagyon mélyre viszi őket, gyakorlatilag az öngyilkosság szélére. Ricochet, a Golden retriever őket is képes feltölteni élni akarással. Mindez úgy derült ki, hogy egy napon, a strandon, felugrott egy 14 éves bénult fiú szörfdeszkájára, aki terápián volt aznap. A fogyatékkal, bénultsággal vagy idegi eredetű betegségekkel élőket már jó ideje gyógyítják szörfözéssel, Ricochet hozzátette ehhez az általa adható pluszt.

 

 

1

15 hónapos volt, amikor felugrott Patrick Ivison, a bénult fiú deszkájára. Ez volt az a nap, amikor “szolgálatba állt”.

1

Jill, aki rákbetegsége kapcsán veszítette el a lábát, nem érezte akadályoztatva magát abban, hogy továbbra is aktív életet éljen. Ő Ricochet hátát használja arra, hogy stabilizálja magát, mert a kutyus meg is engedi neki!

1

Gina autizmussal küzd, az ő önbizalmát Ricochet hozta meg, mióta a kutyát ismeri, azóta van saját szörfdeszkája.

1

Tudod egy autizmussal élő gyermek soha nem úgy látja a világot, mint te vagy én. A terápiás kutyusban nincs elvárás, hogy jöjjön be a beteg az ő világába, ehelyett ő maga megy be azokéba, akiket gyógyítani szeretne.

1

Ricochet azonnal mély, meghitt szinten csatlakozik az emberhez, akit segíteni szándékozik. 

1

Sabine úgy találkozott vele, hogy először Ricochet facebook oldalára írt a kérdését: Szerinted egy lány, karok nélkül is szörfözhet? Gondolom sejted mit válaszolt volna a kutyus, ha ő maga teszi ezt meg.

1

Minél erősebben kötődik hozzá az ember, akit kiválasztott, olyan erős lesz az ajándéka a számára.

1

Caleb egy rendezvényen látta szörfözni Ricochetet gyerekekkel. Amikor a “Make a wish” kívánság teljesítő tévé műsor riportere megkérdezte mit tehet érte, ő egy szörfözést kért a kutyussal. Sajnos 6 héttel ezután Caleb elvesztette a csatáját az agydaganattal, de a róluk készült képével még képes megérinteni a lelkünket.

1

Ricochet a Life Rolls On szervezet nagykövete is, akik segítenek a gerincvelő-sérült fiataloknak, hogy élvezzék a szörfözés nyújtotta mobilitást és szabadságot.

1

Jake egy ritka, neurodegeneratív betegség miatt vált fogyatékossá. De amint azt a mosolya is mutatja, nagyon is szeret Ricochettel lógni.

1

A cikk elején lévő link alatt is megnézheted mit takar a PTSD, melytől leginkább a hazatérő sebesült veterán katonák szenvednek. Ricochet idejében észreveszi és figyelmezteti őket a stressz szintjük emelkedésére és segít lenyugtatni őket.

1

Ezek a fiúk szívátültetésre várnak. A kutyus velük is szörfözik, közben segít nekik az adomány gyűjtésben, és felhívja a figyelmet velük a szervadományozásra. 

1

Miközben figyelmezteti a PTSD-ben szenvedőket a szorongás, fájdalom és egyéb tünetekre, abban is segít nekik, hogy haladjanak magukban befelé, és találják meg a lelki békéjüket, miközben igyekszik kifelé vezetni belőlük a félelmeiket. 

1

West egy olyan autista kis srác, aki félt a víztől és félt a kutyáktól is! Most már nem csak szörfözik Ricochettel, de segít más gyerekeknek is, akik vele együtt tartózkodnak a vízben.

1

Iant édesapja tanította szörfözni. De a szülei meghaltak autóbalesetben, melyben Ian agysérülést szenvedett. Nagyon félt visszamenni a vízbe, egészen addig, amíg nem hallott Ricochetről…

1

Azonnal kötődést alakít ki az általa gyógyítani kívánt személyekkel, és előre figyelmezteti őket az érzelmi és fizikai változások tüneteire.

1

Ricochet olyan mint egy tükör, Az emberek akikkel kölcsönhatásba kerül, visszaadják neki a bizalmat és érzéseket.

1

Legérzékenyebb betegei a PTSD-ben szenvedők és az autista gyerekek.

1

Ricochet képes megakadályozni a pánikrohamokat, megolvasztani a bánatot és egyéb szorongásos provokáló viselkedést.

1

Ricochet egy hős amellett, hogy terápiás kutya, aki nem csak mások életminőségét segít emelni, de felhívja a figyelmet az emberi és állat erőforrásokra, amivel eddig majdnem  400.000 dollárt gyűjtött.

Ezt a lélekemelő történetet se hagyd ki! Bénult kiskutyát fogadott örökbe egy kerekesszékes srác!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(boredpanda.com)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!