Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

3D-s nyomtatott házat építettek fel Kínában 3 óra alatt! (fotók)

Azért az már igazán durva, amit a mymodernmet.com fotósorozatában lát az ember. Totál űrkorszaki technológia, ami itt folyik. Szerintem ezt még a sokat látott Köbüki sem hinné el! A múlt héten Xi’ann városában, a Zhuoda Group újságírók, kíváncsi járókelők, szóval nagy közönség előtt dobott össze egy kétszintes családi házat ezzel a módszerrel! A mutatványt egy mindösszesen 10 napos előkészület előzte meg.

 

 

1

A házat 6 darab, 100 kilogrammos egységből legózták össze. Daruval pakolták őket egymás tetejére, majd pikkpakk indult a közmű kiépítés. Persze nem szerkezetkészen mutatták meg a bámészkodóknak, a három órába még a teljes felszerelés is belefért! A kétszintes épület két hálószobát, egy nappalit, egy konyhát, egy fürdőszobát és egy mosókonyhát rejtett magába.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Na jó, én úgy vagyok most, mint az egyszeri parasztbácsi, mikor feljön Pestre, aztán elviszik az Állatkertbe. Áll jó ideig a zsiráf előtt, nézi le-fel, le-fel, majd megszólal: – Ilyen állat nincs is!

Tényleg, mi folyik itt Gyöngyösön? Az rendben van, hogy nem vagyok egy technikai zseni, de totál nem értem milyen anyagból nyomtatták ezt a házat. A Zhuoda mérnöke annyit mondott, hogy 90 %-át 3D-s nyomtatóval készítették. De, hogy pontosan milyen anyagokat használtak fel hozzá arról egy mukkot sem árult el. Azt is tudjuk, hogy négyzetméterenkénti ára kevesebb, mint 564 $, ellenáll a földrengésnek és állítólag 150 év garanciát vállalnak az épületre. Annyit mondtak el, hogy a titokzatos anyag forrása tűzálló és vízálló ipari és mezőgazdasági hulladékok, melyek mentesek minden károsanyagtól, mint formaldehid, ammónia vagy radon. A lakásvásárlók beágyazhatnak kívánság szerint más anyagokat is a falakba, mint márvány, jade, fa, gránit még gyógynövényt is a végső összeszerelés előtt.

A Zhuoda Csoport eddig több mint 22 szabadalmat kért meg új anyagok és technológiák alkalmazására és több mint 40 önkormányzati projektet készített el. Úgy tűnik hallatni fognak még magukról.

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!