Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A nap képe #11 – lagzi helyett 4000 szíriai menekültet etettek meg!

1

 

 

A határmenti török város Kilis, több tízezer menekülnek ad otthont, akik a háború sújtotta Szíriából menekültek oda. Múlt csütörtökön egy olyan kedvességnek is helyszíne lett, amely terjed a hálón, mint a vírus!
Fethullah Üzümcüoğlu és Esra Polat összeházasodott és úgy döntöttek, ahelyett, hogy bankettet és világraszóló lagzit csapnának, megtakarításukból 4000 menekültet etetnek meg. A török jótékonysági szervezet, a Kimse Yok Mu tweetet osztott meg hétfőn róluk, mely villámgyorsan továbbterjedt az Instagramra és a Facebookra is.

A szervezet szóvivője elmondta a WashingtonPost-nak: az ötlet a vőlegény apjától, Ali Üzümcüoğlu-tól származik, aki aktív önkéntesük. Üzümcüoğlu úgy gondolta, hogy “felesleges” otthon hatalmas bankettet tartani a családnak és barátoknak, amikor a “szomszédban” élő embereknek nagy szükségük van élelmiszerre. Ezt az ötletet egyeztette a gyerekekkel, akik egyetértettek vele. 

“Nagyon boldog vagyok, hogy elfogadták az ötletet és egy ilyen önzetlen cselekedettel kezdték meg az új és boldog útjukat együtt” – mondta az apa. 

1

Szerző: Gini Papp – Zacc

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!