Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A 12 éves brit, cigány származású kislány IQ-ja magasabb mint az ikonikus tudósoké!

1

 

 

A főiskolán tanító, Nobel-díj esélyes srácról olvashattál már (ITT) a blogban, most egy mindössze 12 éves kislányt mutatok be neked, aki már most túlszárnyalja Hawking és Einstein IQ-ját! 
Nicole Barr 162-es  Mensa IQ-ja egészen megdöbbentő szám, mert a legokosabbnak tartott géniuszok 160-assal érték el kiemelkedő eredményeiket.

Nicole 34 éves anyja Dolly Buckland, nagyon büszke lányára, és mindenben támogatja, hogy elérje a célját, a lány orvos szeretne lenni. Az orvostudományon belüli célja, új gyógyszerek kifejlesztése.  A kislány már nagyon fiatalon észrevette a könyvekben, magazinokban a szedési hibákat, osztálytársai előtt járt mindig, a legnehezebb algebra feladatokat is olyan gyorsasággal oldotta meg, hogy a többiek még fel sem fogták a kérdést. 

A világ legokosabb 1%-ába bekerülő kislány átlagos életet él: szeret rejtvényeket, logikai feladatokat megoldani, mindig is jó volt matematikából – két évesen már számolt –  és minden feladatot jóval kortársai előtt befejezett, de nem kapott zsenikiképzést, és szülei sem erőltettek rá semmilyen címkét. A Mensa tesztjét is csak poénból töltötték ki, az apuka úgy gondolta, lányát szórakoztatná a dolog – az eredményen pedig mindannyian megdöbbentek.

“Tudtam, hogy ügyes lesz. Korábban is gyorsan oldott meg rejtvényeket és logikai feladatokat. Nem akartam, hogy nyomás alatt érezze magát, ezért poénból töltöttük ki a tesztet. Reméltem, hogy bejut a Mensába, de amikor megkaptuk az eredményeket, nagyon meglepődtem. Később derült csak ki, hogy ez a lehető legmagasabb pontszám, amit kaphatott.” – mondta James Barr, az édesapja. 

4

Az apa azt is elárulta, hogy Nicole-t látszólag egyáltalán nem erőltették meg a feladatok.

“Mindegyiket korábban befejezte, mint amennyi ideje volt rá. Az utolsó négyperces figyelmeztetésnél Nicole már rég készen volt, én pedig több feladattal még csak nem is végeztem.”

A kis zseni egyébként igazi gyerek, énekelni és táncolni is szeret. Az édesapa megosztotta a hírt a roma közösséggel, ahol azóta folyamatos beszédtéma, és együtt örülnek Nicole sikerének. Az apa szerint ez újabb bizonyítéka annak, hogy a zsenik nem egy külön rétegéből érkeznek a világnak, hanem teljesen különböző társadalmi körökből, más-más családi háttérrel. 

Az átlagos felnőtt emberek IQ-ja 100. Bármilyen pontszám 100 felett, átlagon felüli intelligenciát jelent. 120 felett már briliáns elmének tartják azt, aki eléri, ugyanakkor 140 felett már zseniről beszélhetünk. 150 feletti pontszámmal pedig Szuper-zsenit mér a teszt.

Szerző: Gini Papp – Zacc
(inquisitr.com)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!