Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A nap képe #14 – a fekete rendőr KKK tagnak segít

1

 

 

Rendkívül erőteljes képet posztolt Twitter fiókjába Rob Godfrey a minap. A fotóján Leroy Smith rendőrt láthatod, amint egy Ku Klux Klan (KKK) tagot támogat a tűző napról, az árnyékba. 

1865-ben történt megalakulásakor, a Ku-Klux-Klan legfőbb célja a feketékre vonatkozó jogkiterjesztések megakadályozása volt. Megalakulását követően rövid idő alatt az egész unió területét behálózta fiókjaival. A társulat tagjai egymást esküvel a legszigorúbb titoktartásra kötelezték és titkosan, álarcban gyilkolták meg az általuk gyűlölt négereket.
Másodjára 1915-ben Atlantában alapította újra William Joseph Simmons metodista  pap. Eleinte nemcsak a négereket üldözték, hanem a bevándorló katolikusokat is. Napjainkban a Ku-Klux-Klan tagjai a feketék és zsidók helyett egyre inkább a spanyol anyanyelvű bevándorlók ellen fordultak.
A harmadik Ku-Klux-Klan nem is néger emberek irtásával foglalkozott, hanem inkább katolikus és spanyol bevándorlókat öltek. Katolikus templomokat robbantottak fel. A Ku-Klux-Klan tagja csak fehér protestáns amerikai lehet.

1

Több tízezer megosztást kapott Leroy Smith képe, akit megkértek, mondja el milyen körülmények között készült a fotó. Smith nyilatkozatából tudjuk, hogy a Ku-Klux-Klan gyűlésére volt kivezényelve aznap (Dél-Karolinába). Kegyetlen hőség volt és az egyik KKK tagot ez jobban megviselte a kelleténél. A rendőr észrevette, hogy rosszul van, és betámogatta az árnyékra. 
A kép fontos, nagyon fontos üzenetet hordoz!

Függetlenül bőrszíntől, nemzetiségtől, vagy meggyőződéstől, segítenünk kell egymásnak! A szeretet és emberség nem halhat ki soha! 

Remélhetőleg ez a fotó katalizátor lesz abban, hogy az emberek dolgozzanak a gyűlölet és erőszak felszámolásában!

További erőteljes képekért kattints IDE!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(wikipedia, twitter)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!