Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A nap képe #16 – a szír kisfiú aszfaltrajza

3
A képet egy 12 éves szír kisfiú rajzolta Debrecenben, a vonatra várva. A kép készítőjének testvére ezzel a kérdéssel posztolta azt pár napja: “Szeretné még tudni valaki, hogy: “Miért nem takarodnak vissza oda, ahonnan jöttek”?!”
Ez a rajz talán többet mond minden sornál, amit leírtunk eddig arról, hogy akik idejönnek, azok bizony a háború elől menekülnek. Hogy világos legyen: a legtöbb menekült az utóbbi időben Szíriából érkezik hozzánk: júliusban a menedékkérők 40%-a szír volt.
(Magyar Helsinki Bizottság Facebook oldala)

 

 

Megtiltották az aszfaltrajzolást – számolt be az RTL Híradója szerda este.

A krétás rajzok köztisztasági szabálysértésnek minősülnek. A Migration Aid ennek megfelelően papírokat szerzett be, hogy ezután erre rajzolhassanak a menekültek – hangzott el a híradóban.
Ha szeretnél velünk “szabályt szegni”, még holnap megteheted ITT!

A felszólítás jogi nonszensz az alábbi okokból:

1. A köztisztasági szabálysértést az követi el, aki közterületet beszennyez. A szennyezést a szabálysértési törvény nem definiálja, de egy környezetre káros anyagot nem tartalmazó olyan eszközzel történő felületképzést, amit egy eső elmos, nehezen tekinthetünk büntetendő, társadalomra veszélyes magatartásnak.

2. Más által elkövetett jogsértés esetén a felbujtói vagy bűnsegédi minőséghez az szükséges, hogy valaki a más által elkövetett szabálysértéshez szándékosan segítséget nyújtson, vagy annak elkövetésére rábírjon. Sok sikert kívánunk a tényállások tisztásához és a szülők bűnsegédi vagy felbújtói minőségben való marasztalásához a gyerekrajzok esetében.

3.14 év alatt gyerek szabálysértésért nem vonható felelősségre.

Szerző: Gini Papp – Zacc
(MHB, vacmylife.hu)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!