Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A nap képe #17 – a Thököly úti női szobor titka

3

 

 

Budapesten, a Thököly úton áll egy ház, melynek ajtó nélküli erkélyén egy női szobor áll távolba révedő tekintettel. A legenda szerint, ebben a lakásban élt egy fiatal házaspár, az I.Világháború idején. A férfit elvitték a frontra harcolni. Fiatal felesége remegve várta hazaérkezését mindennap. Egyszer csak halálhírét hozta a futár, de ő ezt nem hitte el. Úgy érezte, a férje még mindig él, és egy napon egészen biztosan visszatér hozzá. Attól a naptól kezdve, mindennap az erkélyen állva kémlelte az utcát, teljes hittel várva szerelme hazatértét. 

Majd Magyarországot is elérte a spanyolnátha járvány, és a fiatal asszony megbetegedett. Utolsó leheletééig várta haza a férjét, végül az erkélykorlátra dőlve, még mindig az utcát figyelve érte utol a halál.

A reménye azonban beigazolódott, mert halála után egy nappal hazatért a frontról akire oly hűségesen várt. A megözvegyült tiszt vigasztalhatatlan volt. Mély fájdalmában állíttatott szobrot hűséges kedvesének, az erkély ajtaját pedig befalaztatta, hogy többé senki ne léphessen ki rajta, és ne zavarják örök sóvárgásában.

Szerző: Gini Papp – Zacc
(facebook)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!