Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Dolgok, melyek megkönnyítik az életünket #3

Az első két részben már nagyon sok hasznos praktikát találhattál, melyek segítségével lerázhatod a mindennapos háztartási feladatokkal járó agyvérzés közeli állapotot. Ha követed az abban összegyűjtött praktikus és könnyen kivitelezhető trükköket, valóban ura leszel az otthonodnak és a drága idődnek! 

 

 

1. Kezdjük mindjárt a frigóval. Értékes helyek szabadulhatnak fel, ha a már felbontott mirelit árud zacskóját csipeszekkel zárod le és és a fagyasztód tároló rácsaira akasztod!

4

2. Undorító, amikor egy-egy nehezebb tárgy bedobásakor a szemeteszsákod egyszerűen megadja magát és berántja magába a tárolód, ugye? Talán érdemes egy öntapadós akasztót vagy szöget rakni a kukád oldalára és erre akasztani a zsákod záró szalagját!

4

ITT is rengetek okos trükköt találsz, csak úgy, mint ebben a cikkben. Kattints rám!

3. Felesleges kést koszolnod a konzerv gyümölcsöd szeleteléséhez. Mosd le a tetejét felbontás után és ezzel végezd el a műveleteket!

4

4. Baromi gusztustalan művelet a chipses zacskóból kihalászni az apróbb darabokat ugye? Ennek ezennel vége. Csúsztass be egy papírlapot a zacskó belső felületénél, ezzel hosszabbítva meg a tasakot, majd szórd ki erre a tartalmát.

3

5. Persze az szubjektív véleményem, hogy nincs finomabb a Pringles chipsnél, de az már nem annyira, hogy a doboza nagyon praktikus. Ha kiürült, akár tésztát is tárolhatsz benne. Ragaszd körbe ízlésednek megfelelő csomagolópapírral és remek konyhadísz is válhat így belőle.

3

6. A vállfára nem csak egy darab ruhát akaszthatsz, tudtad? Húzz rá műanyag zuhanyfüggöny karikákat, ezekre kerülhet legalább egy tucat pántos felsőd.

3

7. Sok helyet takarítasz meg a mélyhűtőben, ha vékonyra lapítod az elcsomagolt darált húst a zacskójában. Ezenkívül sokkal hamarabb olvad ki, mintha nagy tömbben fagyasztottad volna le!

3

8. Használd a sütőrácsokat a tacóid vagy más saját készítésű tésztáid egyenletes megsütéséhez!

3

9. Tudtad, hogy teljesen felesleges drága késélezőkre költened, ha van otthon egy csereped, vagy bármilyen kerámia bögréd, tálad? Próbáld csak ki, hogyan élez az alja!

3

10. A PET palackok szája, remek zárógyűrű.

3

11. A sufnitunning locsolófej éppen olyan jó lesz, mint a méregdrága bolti! 

3
12. Ki ne kukázd jó szolgálatot tett gereblyédet, mert hasznodra lehet még!

3

13. Használj műanyag gyorskötözőt a fűnyíród tisztításánál és műszaki ellenőrzésénél, így elkerülheted a balesetveszélyt is!

3

14. Szárazon letörölhető táblafilcekkel azonnal felírhatod a tükrökre ami eszedbe jutott és fontos tennivalód!

3

15. Spórolj a fogkrémmel, használd ki az egész tubust! Szorítsd össze a műanyagtubust egy irodai gemkapoccsal vagy iratklipsszel, így könnyebben préselheted ki a fogkrémet is! (Én ezt használom felbontott zacskók lezárására is.)

3

16. Szabályozd az illatokat a lakásodban! Tegyél egy rögzíthető autóillatosítót a légkondi-berendezésed fúvórácsára, így máris te kontrollálhatod az illatok intenzitását a szobában!

5

17. Hajtogasd, majd sorakoztasd függőlegesen egymás mellé a tiszta pólókat a fiókban. Így több helyet tudsz spórolni!

5

Szerző: Gini Papp – Zacc
( Mashable)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!