Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Karok nélkül látja el édesanyját és a földjét is műveli!

3

 

 

 Chen Xingyin 7 évesen vesztette el a karjait. Ezzel a képpel vívta ki szülőföldjén – Chongqingban, Délnyugat-Kínában -, és a világszerte a tiszteletet.  

3

Chen úr úgy táplálja idén júliusban lebénult, 91 esztendős édesanyját, hogy a kanalat fogai között tartja, persze előtte megfőzi számára az ebédet lábbal (!). 

3

A 48 éves férfinek van egy kis családi birtoka Tongxin faluban, Fengdu megyében, és annak ellenére, hogy áramütés következtében elvesztette a karjait még gyermekkorában, képessé vált a földművelésre is.

3

3

Mr Chen apja 28 évvel ezelőtt hunyt el. Egyik bátyja szintén meghalt, mielőtt a férfi 22 éves lett. Idősebb testvérei már megnősültek és elhagyták a falut, míg ő és anyja maradtak. Kína sok része küzd az úgynevezett “üres fészek” problémával, a vidéki munkavállalók a városokba költöznek, maguk mögött hagyva az idős és kiszolgáltatott szüleiket. A karok nélkül élő férfi nem állt be a sorba, édesanyja mellett maradt. Sőt, a szomszédok sürgetésére, hogy legyen koldus, azonnal nemmel válaszolt.

3

3

3

Chen végül megtanulta hogyan kell főzni, sőt búzát vetni és kukorica héjból kosarat fonni. Most a családi birtokon növényeket termeszt, 24 juhot, 2 bivalyt és 4 tyúkot lát el. Mivel minden mezőgazdasági munkát lábbal végez, súlyos fagyási sérülései vannak a kemény telek miatt. Kínában a fogyatékkal élők, mint Chen is, gyakran fordulnak a helyi szervezetekhez segélyért, adományokért, de a férfi úgy döntött, ő nem veszi igénybe a segélyt. Azonkívül a Chongqing vasútállomáson többet lehet keresni koldulással, mint amennyit ő keres meg kemény munkával. A kérdésre, hogy miért nem használja ezeket a lehetőséget, egyszerű indokot mond:

“Nekem nincsenek karjaim, de vannak jó lábaim” 

3

Chen Xingyin az a típusú ember, akit meg kell ünnepelni, mert egy igazi hős. Egy inspiráló példa. Egy EMBER.

Találkoztál már a kéz és láb nélküli földművessel? Ha nem, kattints IDE!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(mirror.co.uk)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!