Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A nap képe #24 – Ausztrália legidősebb embere pulóvereket köt a sérült pingvineknek!

3

 

 

Alfred ‘Alfie’ Date jelenleg Ausztrália legidősebb embere, 109 éves. Tapasztalat kötő hírében áll. Amikor a Victoria Phillip Island Alapítvány a segítségét kérte, nem tudott nemet mondani.

3

Ausztrália partjainál, Phillip Islanden már kevesebb mint 32 ezer példány él a törpepingvinekből, és ők is veszélyeztetve vannak. Az állatok egy tengeri olajszennyezés után sodródtak még inkább a kihalás szélésre. Alfie több mint 80 év kötési tapasztalattal a háta mögött, pulcsikat kezdett kötni a kis állatoknak, több más lelkes önkéntessel együtt. Hogy miért van szükségük pulóverekre?A kis kolónia tollait átitatta az olaj, és ez védtelenné teszi őket.  

3

Az idős Alfie bácsi azt mondja, boldogan segít az apró állatokon, sőt, másoknak is szívesen kötöget, mert ezzel nemcsak a kezeit mozgatja át nap mint nap, hanem szellemi frissességét is hatékonyabban őrzi. A bácsinak hét gyereke, 20 unokája és nagyjából ugyanennyi dédunokája van, és olyan történelmi eseményekre emlékszik vissza, mint a Titanic elsüllyedése, vagy a világháborúk. A hosszú élet titkát pedig így fogalmazta meg: “minden reggel fel kell ébredni”.

3

Szerző: Gini Papp – Zacc
(Mashable.com)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!