Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Utcazenésznek hiszik az egyik legjobb tenort, és leesik az álluk! (videó)

1

 

 

Martin Hurkens egy Hollandiában élő pék. Illetve csak volt, mert 2009-ben elveszítette az állását. 35 évig dolgozott a szakmájában. Martin mindig arról álmodozott, hogy operaénekes lesz. Amikor még csak 7 éves kisfiú volt, felvételizett szülőfalujában Schinveldben, az ifjúsági kórusba. A kórus vezetője azonnal felfigyelt rá, és nem csak hogy felvette, de a szárnyai alá vette. A remek hangi adottságokkal rendelkező kisfiút szólistának állította be. Martin templomokban kezdett énekelni rendszeresen, és nagyon népszerű lett.

13 éves korában ösztöndíjat kapott a Brunssumban lévő zeneiskolába, ahol énekelni és zongorázni tanult. További tanulmányait finanszírozási problémák miatt nem tudta folytatni, kénytelen volt elhagyni a zeneiskolást. Az álma, hogy profi énekessé váljon, hirtelen véget ért. 
Útja az Erkens Pékségbe vezetett, ahol munkába állt. Bár csalódott volt, amiért az iskolát abba kellett hagynia, az éneklést nem hagyta abba, mert boldoggá tette. Énekelt a pékségben is, és mindenhol, mert örömet okozott neki. Így telt el 35 év. Aztán hirtelen elveszítette az állását.
Utcára kerülésekor úgy döntött, hogy kalapját a macskaköves útra teszi és énekelni kezd az embereknek.  

Később, ugyanebben az évben vett egy nagy levegőt, és benevezett a Holland Got Talent versenybe. Hogyan lehet egy idős, amatőr operaénekesnek felvenni a versenyt a fiatalság energiájával és az emberek figyelmét magára vonnia annyira, hogy rá szavazzanak? 
A verseny kemény volt, de Martin sokat dolgozott, fejlődött, végül 2010-ben megnyerte!
Ezután számtalan gyönyörű előadással örvendeztette meg a közönséget Hollandiában, Törökországban, még New Yorkban is. A Limburgi Szimfónius Zenekarhoz szerződött.

A siker soha nem szállt Martin fejébe. Mindig is emlékezni fog arra a fájdalomra, amikor elveszítette az ösztöndíját, majd később a munkáját. Alázatosan elfogadja  a sikert és néha feltűnik Brunssum macskaköves utcáin, kalapját maga elé rakja és figyel. Látja ahogy az idegenek és turisták furán, néha kis megvetéssel figyelik a kalapját, majd őt, és látja ahogyan átalakul az arcuk amikor csodás tenor hangján énekelni kezd. Mosolyogni kezd a szívük, és az áhítat kiül az arcukra. Megérinti őket. Martin nem csupán egy utcai énekes, sokkal több annál. A remény angyali evangélistája, az újrakezdés, az élet szeretetének hirdetője. 

Nincs szüksége az emberek pénzére, de megteremti az utcazenészeket körülvevő milliőt, és át szeretné alakítani az emberek előítéleteit. Emlékeztetni akar bennünket. Arra, hogy bárhonnan fel tudunk állni. És a macskaköves utcákkal arra, hogy honnan jöttünk…

Szerző: Gini Papp – Zacc
(viralnova.com)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!