Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A nap képe #31 – árad itt a szívjóság kérem szépen!

 

 

 

1

Billy Zane a Keleti pályaudvaron

A hollywoodi színész a képei eladásából befolyt bevétellel, valamint vonatjegyek vásárlásával segítette a menekülteket a Keleti pályaudvarnál található tranzitzónákban.

„Azért vagyok itt, hogy segítsem a humanitárius segítségnyújtást. Épp televíziós próbafelvételt készítettünk Budapesten, mikor a krízis berobbant az állomásokon. A válság első napjától itt vagyunk, és segítek vonatjegyek vásárlásával” – mondta el a színész a Humans of Transit Zone-nak, akik a helyszínen dolgozóktól megtudták, hogy arra is volt példa, hogy Billy egyszerre egy egész vonatnyi menekültnek vett jegyeket.

1

 A színész festményeit megvásárolták, és az így befolyt összeget a Magyar Vöröskeresztnek ajánlotta fel, hogy segítse vele menekültügyi tevékenységüket. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy mindenki hozzájárulhat valamivel a fontos, globális megoldást igénylő témához. 

„Egy másik művészeti kezdeményezésbe is belefogtunk a pályaudvarnál. Pszichoszociális művészeti terápiát tartottunk az itt tartózkodó gyerekeknek, amellett, hogy a családok alapvető szükségleteit próbáltuk kielégíteni” – tette hozzá Billy Zane.

„Egy hónapig voltam Budapesten, holnap indulok tovább” – mondta a színész csütörtök este. „Elbűvölt Budapest és az itteni emberek. Igyekeztem egy kiegyensúlyozottabb képet továbbítani, és megmutatni nem csak azok emberségét, akik itt a segítséget kapják, hanem a magyar közösség nagylelkű tagjaiét is, akik a segítséget adják.”

Mindeközben Szegeden…

1

Szerző: Gini Papp – Zacc
(kulturpart.hu, facebook)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!