Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A nap képe #32 – a szem, amely a tengert figyelve emlékeztet

Csodálatos helyszínt választott Cyrille Corlays – művésznevén Nautil – legújabb művének. A francia festőművész a tengerparton árválkodó második világháborús bunkert használta vászonként.

 

 

1

A bunker, mely feladni készült, és dőlésnek indult, hátborzongató módon kapcsolja össze a tengert a művel. Ha felszínesen nézünk rá, úgy tűnik mintha Nautil festett volna egy közönséges szemet a betonfalra, hisz ebben rejlik a murális művészet egyszerűsége. De a művész elmondta milyen érzésekkel, mögöttes szándékkal készült el a szem. 

“Új életre akartam kelteni ezt az elhagyatott helyet: egy második világháborús bunkert, ami időközben eldőlt, és majdnem teljesen az oldalára borult.”

1

1

“Először a hely szellemét akartam megidézni az idelátogatókkal. Régen a katonák saját szemükkel látták, ahogy a habok a partra mossák a tengerbe fulladt áldozatok holttestét. Később aztán meg akartam mutatni azt is, hogy mennyi kárt tett már az emberiség a természetben, ezért a szem pupillájába belefestettem a hágai atomerőmű körvonalát.”

1

A kék szem most az életet nézi, a tenger mozgását. Beszél hozzá, és az válaszol neki…

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!