Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Szívbemarkoló búcsút vett a csimpánz megmentőjétől! (videó)

Dr. Jane Goodall, a csimpánzok viselkedését tanulmányozó, új korszakot nyitó kutatását 1960 júniusában kezdte el Tanzániában. 1977-ben alapította a Jane Goodall Intézetet, mely vezető szerepet tölt be a csimpánzok és élőhelyeik védelmében. Több mint 50 éve ennek él.

 

 

2

Dr. Goodall átlagosan évi 300 napot utazik, és előadásokat tart a csimpánzokat veszélyeztető fenyegetettségekről, és más környezeti válságokról, mert hiszi és reméli, hogy az emberiség képes megoldani azokat a problémákat, melyeket saját maga előidézett. Folyamatosan arra ösztönzi hallgatóságát, hogy ismerjék fel személyes felelősségüket, és higgyenek abban, hogy életstílusuk megváltoztatásával és közösségi tettekkel képesek változásokat előidézni.

2

Kattints IDE és nézd meg az árva kenguru bébit, aki annyira öleli megmentőjét, hogy elöntenek az érzelmek tőle!

A világ 24 országában alakult Jane Goodall Intézet, s a globális hálózat összesen több mint 110 országot foglal magában. 1991-ben Dr. Goodall, a fiatalságba vetett hite és reménye jeleként útjára indította a Roots & Shoots környezeti nevelési programot, aminek tagjai aktív környezetvédelmi programok által azóta is nap mint nap enyhítik a bolygónkra nehezedő terheket. A globális hálózat szervezetei az állatok, a környezet és az embertársak védelmét tűzték ki célul Afrikában és a világ számos egyéb területén. A szervezetekben dolgozó fiatalok és idősek mind egy közös cél, a szebb és élhetőbb jövő érdekében munkálkodnak hatalmas erőfeszítéssel és lelkesedéssel.

A gorilla újra találkozását ember barátjával láttad már?

2

A videó, amit szeretnék megmutatni Wounda-ról szól, a csimpánzról, aki haldoklott, miután Kongóban, az orvvadászok kegyetlenül lemészárolták a családját, és Őt is életveszélyesen megsebezték. Az embereket – a világ minden táján – elbűvölte ahogyan Wounda elbúcsúzik Janetől, amikor a rehabilitációját követően visszaviszik a dzsungelbe, természetes élőhelyére, és szabadon engedik. Jane több mint fél évszázada tanulmányozza a főemlősöknek ezen csoportját, és gyakorlatilag mindent tud róluk. Mélyen tiszteli és szereti őket, s ez Wounda ölelésében mind benne van.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás: wikipedia

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!