Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A nap képe #35 – Maradj a pillanatban!

nap képe

 

 

A pillanatot rögzíteni a mobiloddal sosem lesz olyan jó, mint átélni azt. 
Nem lehet benne lenni teljesen valamiben, ha az tölti ki az elménket, hogy dokumentálni kell. 
Ugye?

Nem egyszerű lehalkítani agyunkat, hiszen milliárdnyi információval bombázzuk jártunkban-keltünkben, a televízió vagy az internet előtt. Okos telefonjainkról le nem szakadunk, pörgetjük miközben utazunk, a suliban unatkozunk, sőt még amikor barátaink társaságában vagyunk is. Éppen ezért, mert függővé lett társadalomban élve, mi magunk is azzá lettünk, nem könnyű elszakadni a megszokott információ áradattól. Ha ez nem lenne elég, alapjáraton is a múltban és jövőben járunk, míg a mostban alig-alig.

Tudatosan kell ráhangolnunk magunkat olyan gyakorlatokra, amelyek visszaadják az ízét a MOST-nak. Például csodálkozzunk rá eleinte megszokott dologra, mintha életünkben először tapasztalnánk. Vízpermet az arcunkon, a zuhany alatt állva. Az ágyunkban fekve, a takarónk puhaságát simogatva. Alaposan beleszagolva a reggeli kávénkba, örülni az illatnak, valóban ízlelgetve azt. Gyönyörködni egy növényben, állatban. Visszatérni az élet igazi élvezetéhez mobil nélkül. Nap, mint nap, lépésről-lépésre, bármikor, bárhol.

Azt hiszem, a titka ennek is abban rejlik, hogy kitartóan csinálja az ember, aztán egyszer csak azon kapja magát, hogy megváltoznak a belső monológjai, a gondolatai. A buszmegállóban várva, főzés közben vagy épp a zuhany alatt nem a múlt vagy a jövő dolgain jár már csak az eszünk, hanem tudatában vagyunk a levegő illatának, a testünk finom érzékeléseinek vagy egy egyszerű mosolynak a másik ember arcán.

Lenne kedved kipróbálni?

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!