Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Jim Carrey életfilozófiája, a színész másik arca (videó)

Nézegetem ahogy Jim Carrey cipeli – öngyilkos – exbarátnője koporsóját, majd siratja, és közben gondolkodom. Rajta. Az életén. A kontraszton, amit ez az ember mutat. Az Ace Venturás állaton, akit imádok, a gumiarcú komikuson, majd pedig a mélyen együttérzőn, a depresszióson, a tudatos gondolkodón. Annyi arc…
Mint minden “gondolkodó”, ő is megjárta  a maga purgatóriumát, azért lett az, aki. Azért érte a megtiszteltetés az Univerzumtól, hogy felébredhessen, és tudatosan szemlélhesse a föld nevű játszóteret.

 

 

1

Két motivációs beszédet hoztam tőle, melyet szívből ajánlok mindenkinek!
(Mindkettő magyar feliratos, ha nem indul magától, a videó alatti jegyzet ikonra kattintva nyisd meg!)

A másikban végző diákokat inspirál, hogyan vegyék kezükbe saját életüket, hogyan legyenek szabad, tudatos gondolkodók, akik el is érik a kitűzött céljaikat.

Úgy gondolom mindkét beszéde erős és elgondolkodtató. 

A félelem életünk szereplője lesz, de nekünk kell eldönteni, hogy milyen mértékben. Leélhetjük egész életünket kísérteteket képzelve, a jövőbe vezető utunk miatt aggódva, de mindig csak az lesz, ami éppen most és itt történik, ahogyan a mostani pillanatban döntünk, döntéseink pedig alapulhatnak szereteten vagy félelmen. Ezért sokan választjuk félelemből az utunkat, egyedüli lehetőségnek álcázva. Amit igazából szeretnénk, azt elérhetetlennek, képtelen elvárásnak érezzük, ezért sosem merjük a világegyetemtől kérni. Azt mondom, kérhetjük a világegyetemtől. – Jim Carrey

Az igazság az, hogy túl sokat félünk, és túl keveset szeretünk. Már annyira alárendeltük neki magunkat és azonosultunk a félelmeinkkel, hogy elfelejtettük, milyen érzés is valójában a szeretet. Elfelejtettük, hogy minden félelmünk, kétségünk és bizonytalanságunk mélyén nincs semmi más, mint a tiszta és feltétel nélküli szeretet. Önmagunknak, a körülöttünk lévőknek, és magának az életnek a szeretete.

Annyira hosszú ideje kapaszkodunk a félelembe, hogy már nem is emlékszünk rá, hogy ez az igazság. Már nem tudunk különbséget tenni, hogy mi az illúzió, és mi a valóság.

Nem számít, mennyire tűnnek valósnak a félelmek, és nem számít, milyen nehezen próbál meggyőzni a saját elménk a hitelességükről, az igazság az, hogy a félelem nem más, mint illúzió, amit az elme hozott létre. Miközben a szeretet az egyetlen dolog, ami valóságos. Az egyetlen dolog, ami számít.

“A csodák tanítása” erről szépen beszél, amikor elmondja, hogy csak kétféle érzelem létezik, a szeretet és a félelem. Az egyik valódi, míg a másik nem más, mint az elménk által teremtett illúzió:

A félelem és a szeretet az egyedüli érzelem, amelyre képesek vagytok. Az egyik hamis, mert a tagadásból született; és a tagadás attól a hittől függ, amely megtagadja saját létezését… Összevissza nem létezhet egymás mellett minden. Hinni az egyikben, az tagadja a másikat. A félelem valójában semmi, és a szeretet a minden. Amikor a fény belép a sötétbe, a sötétség megszűnik. – A csodák tanítása

Jim Carrey egy angol nyelvű videójában pontosan ugyanerről beszél. Megosztja velünk az élet titkát, amikor azt mondja:

Csak két lehetőségünk lesz: szeretni vagy félni. Válasszuk a szeretetet, és sohase hagyjuk, hogy a félelem saját játékos szívünk ellen fordítson bennünket.

Döntsünk egy olyan élet mellett, ami tele van szeretettel, örömmel és nevetéssel, és ne olyat válasszunk, ami tele van félelemmel, sajnálattal és haraggal. Hozzuk ki a legtöbbet minden egyes napból, amit az élet kínál. Éljünk úgy minden napot, mintha az az utolsó lenne. Minden pillanatot, mintha az lenne az utolsó, ami maradt. Ne vesztegessünk időt az illúziókra! Ne pazaroljunk időt a félelemre! Vezessenek bennünket az álmok és törekvések, ne pedig a félelmek, a problémák és a bizonytalanságok. Mert amikor eljön az idő, hogy magunk mögött hagyjuk ezt a világot, akkor nem a félelmek lesznek azok, melyek számítanak. És azokban a pillanatokban fogjuk megérteni, hogy a félelem nem más, mint illúzió, és hogy a szeretet az egyetlen dolog, ami valóságos. Az egyetlen dolog, ami számít.

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!