Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A koncert, amin a közönség segítette át az énekesnőt! (videó)

Vannak olyan művészek akiknek mindent elhiszek. Ilyen férfiben Robert De Niro a színész, nőben pedig az énekes Lara Fabian. Amikor ő énekel a szerelemről tudom, hogy ilyen. A szerelem ilyen… Szétrepeszti a mellkasodat, forr benned, úgy jó, ha fáj, tiszta és végzetes. Jó ideje kering a neten Lara élőkoncertjéről a Je T’aime című dal – magyar felirattal -, ami igazán különlegesre sikerült. A szerelmének szóló dalt, nem tudta elkezdeni az énekesnő. Azt rebesgették azért, mert a férfi autóbalesetben halt meg, és halott szerelméhez képtelen volt énekelni azokban a pillanatokban, amin a közönsége átsegítette. Hogy valóban így volt-e, arról fogok írni később.

 

 

4

Lara egyébként igazi kozmopolita: belga születésű, flamand és olasz felmenőkkel rendelkező, Kanadában élő művész. Énekel olaszul, spanyolul, angolul és franciául is. A dalait úgy közvetíti, hogy eléri a legmélyebb pontokat is hallgatóiban. 

A felvétel, amiről azt írják halott szerelméhez énekli, legenda, bár valóban ‘jól hangzik’. 
Lara Franciaországban adta azt a koncertet, melyen mélyen elérzékenyült, 2001-ben.
Első szerelme Rick Allison, aki napjainkban Lara menedzsere. 1998-ban jött a nagy szerelem Patrick Fiorival, aminek 2000-ben szakítás lett a vége. Az okok ismeretlenek, de Lara életében, zenéjében, mély nyomokat hagyott.

Te meg mered engedni magadnak a boldogságot? – önfeltáró írásom ITT olvasható

4

Lara és Patrick

Sok videóklipben tűnik fel egy Patrickhoz hasonlító férfi (mindig csak hátulról látszik) és ekkoriban Lara egyedül Robert Alissonnal osztotta meg, hogy boldogtalan és nincs kedve élni. A szakítás valóban nagyon megviselte az énekesnőt.

Nincs halál a háttérben, sem semmilyen szörnyű tragédia, éppen elég Larának az emlék, ami ránehezedik amikor ezt a dalt adja elő. Mert az igazi szerelem olyan mint a kis halál. Soha el nem múló, csak csendesedő. Az idő összehúzza a sebet, de a heg örökre megmarad.

Ha szerelem nélkül mész végig az úton, nem is éltél! – Kattints ide a cikkért!

A másik szívemnek kedves dal tőle a Caruso, amit soha, senkitől nem hallottam ilyen erővel még:

Kattints IDE, nézd meg “hogy csinál egy fecske nyarat”! 😀

Kis kiegészítés: a rajongók előre szervezték meg, hogy eléneklik a dalt az elejétől kezdve, ezen lepődött meg Lara. Akkor sírta el magát, amikor a szöveg szerint “szeretlek” szó helyett az egész közönség azt énekelte neki, hogy “szeretünk”.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!