Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Egyszerre fordította meg a Voice zsűritagjait!

Személyes kedvencemként figyelem feltűnése óta Karise Eden-t, aki a Voice ausztrál színpadán állt először. Az átlag női hangokat a rádióban is tovább lököm, mindig is a mély, rekedtes hangokra vadásztam, úgy mint Janis Joplin, Nina Simone, Aretha Franklin, Amy Winehouse, de akár Cserháti Zsuzsa, vagy Rúzsa Magdi is. Kell bele a bagós, fekete hangzás. Az én lelkem húrjait ezek pendítik meg könnyen.
Időnként átlapozom a Got Talent-eket és Voice-kat, hogy számomra kedves hangokat találjak. Így bukkantam Karise Edenre is.

 

 

1

A Voiceban az a jó – és most vonatkoztassunk el a sztereotípiáktól, hogy bunda vagy sem -, hogy csak egy érzékszervre hagyatkozhatnak azok, akik döntnökök, mégpedig a fülükre. Hatalmas meglepetések érték már őket többször is ezért, mint például az olasz apácánál is. Karise a 2012-es évadban állt színpadra és lepte meg a zsűrit olyannyira, hogy a műsor történetében talán először, mind a négyen egyszerre csaptak a gombra!

1

1

Amikor James Brown “It’s A Man’s World”-je felszakadt a torkából, az első másodpercekben döntöttek, Seal gyakorlatilag alig tudott visszaülni a székébe közben. Ő lett a lány mentora, s így részese lehetett Karise győzelmének is. 

(Az 1992-es születésű lány, mint sok más művész lélek, 11 éves korától problémás volt, agorafóbiával kezelték, 13 évesen kimaradt az iskolából, majd anyjával annyira megromlott a kapcsolata, hogy tizenévesen 20 női menhelyen is élt. 13 éves korában énekelt először közönség előtt. Majd normalizálódott  a helyzete, és újra a családjához került.)

1

A győzelme után lemez szerződést kapott, és rengeteg fellépési lehetőséget. Jelentős mennyiséget ledobott magáról, miközben lelkesen vetette magát a munkába. Természetesen Janis Joplin csillagához is kilátogatott, akinek dalaiból rengeteg inspirációt szerzett.

1

Már második stúdió albumán dolgozik, és lelkesen jár fellépni. Három kedvencemet mutatom most meg tőle, természetesen az első fellépésével kezdve. Szerintem Te sem fogod libabőr nélkül megúszni, mint ahogy Seal-t is oly sokszor érzékenyen érintette Karise tehetsége,  a Hallelujah alatt végig könnyezett.

Amit Seal sem tudott végig hallgatni könnyek nélkül:

A kedvenc párbaj dalom tőle:

Nos, mit gondolsz? Érdemes megosztani?

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!