Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Csináld magad adventi naptárok!

Egy kicsi mazsolázás a pinteresten, és mindig megvilágosodok. Akar a franc előregyártott, bolti vackokat, hiszen erre még én is képes vagyok. Valamelyikre egészen biztosan. És ha én, aki nem szívesen babrál, akkor te is 😉 Figyelj, mutatom!

 

 

1. Ezt persze viccnek szánom, ki az a gyerek aki kibírja, hogy ne ötöt kapjon be belőlük hirtelen?

1

2. Azt hiszem wc papír, és papírtörlő guriga mindenhol akad, nosza csinálj belőle egy ilyen mutatós kis hóember naptárt.

1

3. Apró dobozokat szúrhatsz fel akár parafatáblára is. Megszámozod a tetejüket, elrejted bennük az ajándékokat és indulhat  móka.

1

4. Számoljatok vissza gyufásdobozokkal. Kicsinosítod őket és kész. Külön öröm, hogy mindennap kikeresheti az aktuális naptári napnak megfelelő dobozkáját.

1

Olvasgass tündéri, karácsonyi gyerekszájakat ITT!

5. Az egyik kedvencem, mert még ha bénán csomagolsz is, tök cuki. Hát nem?

1

6. Szinte ugyanaz a módszer, csak dobozkákkal, karácsonyfát formálva.

1

ITT találhatsz karácsonyi csomagolásokat, melyeket saját kezűleg készíthetsz el!

7. Csizma kalendárium (link alatt a bővebb segítség!) 

1

8. Ő is cuki, csak egy kicsit haladóbb. Ha van otthon egy ügyes kéz, akkor a fadobozkákat összeüti, ha nincs, akkor kreatív hobbi boltban keresd. Nyomtatóval is ráapplikálhatod a számokat, ami aztán forgatsz a megfelelő naphoz, a nagy doboz rejti az ajándékot, amit minden nap bekészítesz előre.
IDE kattintva kapsz bővebb segítséget!

1

9. Őt is nagyon szeretem. Mini karácsonyfákkal díszített dobozkák, melyeken megtalálhatják a napszámot is.

1

10. A ruhacsipesz adventi koszorú és naptár akkor lesz a legszebb, és legemlékezetesebb, ha bevonod a gyerekeket is a készítésébe. Mindenki hozzáadja a saját elképzelését, és így kerül fel a falra. 

1

11. És mit szólsz ehhez az ötlethez? Minden naphoz felírsz egy lehetőséget, mit csináljon a család aznap közösen. Ez igazán szívmelengető.

1

12. Hasonló ötlet. Minden napra becsomagolsz egy könyvet, lemezt, amit aznap együtt nézünk, olvasunk. Néhány ötlet: Grincs, Reszkessetek betörők 1-2-3, Télapu 1-2, Kapjuk el a Mikulást! és még sok-sok karácsony témájú, a gyerekek által kedvelt mesefilm, akár Tom és Jerry vagy Scooby Doo és ehhez hasonlók…

1

Csodaszép, rusztikus karácsonyi dekorációk sajátkezűleg. Kattints IDE az ötletekért!

13. Fogsz egy táblafestéket, ecsetet, és befested egy régi tányér közepét vele. A külső részét úgy fújod/fested le, hogy karácsonyi hangulatot tükrözzön. Esetleg egy masni vagy mű fagyöngy rá, és egy kréta. Külön öröm lehet a gyerekeknek is, ha ők írhatják fel mindennap az aktuális számot. Én elrejteném az aznapi ajándékokat viszonylag könnyű helyekre.

1

14. Csinos, mutatós. Azt hiszem ezt bárki összehozza…

1

15. Egyszerű befőttes üvegekbe rejthetjük az ajándékokat. Én körbehúznám valami csinos karácsonyi anyaggal, hogy mégiscsak meglepetés legyen, ami meglepetés… 🙂

1

Szerző: Gini Papp – Zacc
(pinterest)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!