Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A francia férfi levele, a feleségét meggyilkoló terroristához!

Antoine Leiris felesége a Eagles of Death Metal együttes koncertjén volt péntek este, míg ő, közös gyermekükkel maradt otthonukban. A Bataclan lett halálának színhelye, ahol a terroristák őt is lelőtték azon a szörnyűséges napon.  Egy feleség, egy édesanya, soha többé nem megy haza már. Férje és 17 hónapos kisfia, akkor látta utoljára, amikor szórakozni indult. 

 

 

IDE kattintva egy szívbemarkoló videót láthatsz, melyben egy apa nagyon tudatosan nyugtatja kisfiát a terrortámadás után!

2

Antoine Leiris

A férfi – legmélyebb gyászában is -, egy rendkívül méltóságteljes levelet írt a feleségét meggyilkoló terroristáknak, akiket mint írja, nem fog gyűlölni a történtek ellenére sem.

“Pénteken este elloptatok egy csodálatos szerelmet, egy kivételes lényt az életemből, a fiam anyját, de nem kapjátok meg a gyűlöletemet.” – írja Antoine. “Nem fogom megadni nektek azt az ajándékot, hogy gyűlöllek benneteket. Attól tartok erre vágytok, és arra, hogy gyanakvó szemmel méregessem a polgártársaimat, ezzel feláldozva a szabadságomat a biztonságomért.  
Végre láttam őt ma reggel, miután nappal és éjszaka várakoztam erre. Olyan szép volt, mint amikor péntek este elment itthonról, olyan szép, mint amikor beleszerettem, több mint 12 éve. 

Természetesen pusztít a bánat, ennyi kis győzelmet adok nektek, de ez igen rövid életű. Tudom, hogy elkísér minket minden nap, és a paradicsomban újra találkozunk szabad lelkekként, ahova ti soha nem fogtok belépni. 
Mi ketten, a fiam és én, erősebbek vagyunk a világ összes hadseregénél. 
És most itt az ideje, hogy csatlakozzam Melvilhez, aki épp felébredt. 17 hónapos, mindjárt megeszi az ebédjét, mint minden nap ezután is, aztán játszani fog élete minden egyes napján. Nagyon fog dühíteni benneteket a boldogságával és szabadságával. Mert az ő gyűlöletét sem kaphatjátok meg soha.”
Kattints IDE és olvass másik bejegyzést is a témában!

 

//

“I won’t give you the gift of hating you” – Antoine Leiris’ powerful tribute to his wife, who died in the Bataclan during the #ParisAttacks bbc.in/1NbYE0q

Szerző: BBC News, 2015. november 18.

Szerző: Gini Papp – Zacc 
Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!