Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Az ember, aki túlélte a Bataclant és a 9/11-et is!

2

 

 

Egy amerikai férfi, aki túlélte mindkét terror támadást, felfedte hihetetlen történetét.
14 évvel ezelőtt, amikor a new yorki World Trade Center ikertornyaiba csapódott az első gép, az utcán menekült az életéért, majd ott állt azon a tragikus napon a párizsi Bataclan csarnokban is az Eagles of Death Metal koncertjén!
A terroristák golyózápora közepette olcsón megúszta, lábon lőtték. 89 ember mellette halt meg, miközben ő felismerte a lövések hangját és iszkolt a kijárat felé. A gyors gondolkodásnak és cselekvésnek tulajdonítja életét “Matthew” – a férfi, akit nevezzünk csak így -. Azt mondja az “amerikai kultúra” része a lövöldözés, ezért kapcsolt a vészhelyzetben.

2

Miközben menekült, egy golyó lábon találta, és ettől ő földre rogyott. Kénytelen volt onnan feltérképezni, hogyan fog eljutni a kijárathoz, valahányszor a gyilkosok megálltak újratölteni a Kalashnikovokat.

“Matthew” beszélt a Le Monde újságnak a történtekről:

“Centiméterről centiméterre araszoltam előre. Egy ponton már csak karnyújtásnyira voltam a kijárattól. Tudtam, hogy azt figyelik ki mozdul meg, és azt lemészárolják habozás nélkül. Én szeptember 11-én átrohantam fél Manhattant, de amin a Bataclanban mentem keresztül, az annál 1000-szer rosszabb volt!”

2

Daniel Psenny a Le Monde újságírója mentette az embereket, félelmet nem ismerően

“A halottat játszottam. Amikor úgy éreztem, hogy valaki rám szegezi a fegyvert, nem is néztem fel, csak vártam. Azt mondtam, vagy inkább hallottam a fejemben minduntalan: ‘szeretlek angyalom’.” Daniel Psenny, a Le Monde újságírója sietett Matthew segítségére, miután a férfi kijutott valahogyan és összeesett a Bataclan előtti járdán. Daniel őt és még másokat is – köztük egy terhes nőt -, behúzott a lakásába. Majd amikor becsapta a bejárati ajtót, hogy megakadályozza a fegyveresek bejutását a lakásába, lövés érte a karján.

Úgy volt, hogy Matthew felesége is ott lesz a koncerten, de miután nem találtak bébiszittert két kisgyermekük mellé, otthon maradt. Matthew annyira lesokkolódott, hogy miután túl volt az életveszélyen, két órára volt szüksége, mire képes volt emlékezni a felesége telefonszámára, hogy kapcsolatba léphessen vele, és tudassa vele, hogy túlélte a támadást!

Nem volt ilyen szerencsés az a férfi, aki feleségét vesztette el aznap, és levelet írt a terroristákhoz – ITT olvashatod el -!

Az amerikai férfi most azt tervezi, hogy megiszik egy pohár bort Psennyvel, vagy inkább hármat, amikor ő is felépült egy kicsit, és szándékában áll visszatérni a Bataclan koncertterembe is a jövőben. Elég bátor srác, nem igaz?

Szerző: Gini Papp – Zacc 
Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!