Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Woody Harrelson másik élete

 

 

 

3

“Néha úgy érzem, idegen lény vagyok, amire nincs földi magyarázat.
Lehet bár emberi formám, felegyenesedve járok, hüvelyujjam befelé áll, de elmém megzavarodott.
Olyan vagyok, mint egy mondat kiegészítése egy szigorúan pontozott világban.
Körülöttem a világ olyan nekem, mint egy őrült közös álom.
Az emberek vég nélküli özöne, mint a hangyaboly úgy mozog az autópályán.
Mobiltelefonok, számítógépek, digitális kijelzők…
A „pénzben hiszünk”, a boldogságot ott találjuk, ez az elterjedt felfogás;
ahogyan a génmódosított, besugárzott Big Mac lett valamiért az étel szimbóluma.
Az erkölcsöt törvény szabályozza, a börtönök zsúfoltak, a vallást intézményesítették, a nyereségre hajt minden tevékenység, kormányunknak fizetünk, hogy parkolhassunk az utcán.

A háború hozza mindenek közül a legtöbb pénzt, mind tudjuk, hogy a rakétaverseny a kisebbségi érzésből jön. Politikusok és prostituáltak, ők együtt jól megvannak.
Vajon beszélnek az időjárás furcsa változásáról?
Ezt a kormányt emberek hozták létre, emberekből, emberek javára, de mindenki úgy érzi, hogy egy óriási nyílt seb, többé már nem képviselnek bennünket.
Amikor az Elnököt vádoljuk az ország csapásaiért, az olyan, mintha bábuval kiabálnánk, mert hamisan énekel.
Ki rángatja a zsinórokat a függöny mögött?

Milliárd ember ül a tévét bámulva, a szobában, ahol szerintünk élnek, de számomra az élet a szeretet, és mivel nincs szeretet szoba, leülök egy fa alá a fűre, arról álmodva, hogy milyen volt régen.
Az ipari forradalom előtt, amikor még nem voltak szennyezettek a folyók és az óceánok és az égbolt, a Parkinson-kór és a kerge marhakór előtt, az olyan hamis elképzelések zűrzavara előtt, mint a felhőkarcolók, a fából készült papír, a föld megerőszakolása, amit a Monsanto és a Dupont még mindig elkövet.

Ez volt előttünk, amikor a bölények szabadon vándoroltak, az indiánok otthona az erdő volt, a természet volt az Isten, a mennyország pedig itt és most volt.
El tudod képzelni a tiszta vizet, ételt és levegőt, a közösségi életet állatokkal és törődő emberekkel?

Felelősnek mered érezni magad minden egyes kifizetett dollárért, amivel a gazdag embert még gazdagabbá teszed?
Vagy a sarkadra állsz, és azt mondod, forradalmat akarsz, közösségi fejlődést, a megoldás része akarsz lenni.
Talán összefutunk valamikor.” (Woody Harrelson)

Tudtad, hogy Keanu Reeves még mindig metrón utazik, és átadja a helyét? IDE kattintva róla olvashatsz!

A számtalan jelöléssel és díjjal büszkélkedhető színész elkötelezett aktivistája a marihuána legalizálásának. Emiatt többször összetűzésbe keveredett már a törvénnyel. Valamint tevékeny környezetvédelmi aktivista. A Verespatak védelméért is, a helyszínre utazva szállt síkra. 

3

Vegyél két csomag papírt, és ments meg egy fát! Ez is lehetne a jelmondata a Woody Harrelson nevével fémjelzett Step Forward Papernek, amely forradalmasíthatja az egész papírgyártást! 

Valószínűleg kevesen tudják, hogy a színész gyakorlatilag gyermekkora óta nagy figyelmet szentel az erdők védelmének. Ez az elkötelezettsége mostanra kezd tetté érni, ugyanis társával, Jeff Golfmannel kifejlesztettek egy olyan eljárást, amelynek során 80%-kal kevesebb farostot használnak fel a papír gyártásakor, mint hagyományosan.

Papírjuk, a Step Forward Paper alapját a mezőgazdaságból szerzik. Az előállított termék, ugyanis 80%-ban szénából készül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki megvesz két csomaggal ebből a papírból, akkor megmenthet egy fát. A Step Forward Paper weboldalán egy számlálót is elhelyeztek, amely méri, hogy eddig hány fa életét hosszabbították meg.

November végén jelentős esemény történt a Step Forward Paper életében. A Corporate Knights magazin, Észak-Amerikában elsőként, az egyik kiadványát Harrelsonék papírjára nyomtatta. Tyler Hamilton, a magazin főszerkesztője elmondta, hogy a Step Forward Paper egy nagy lépés a papírgyártásban. Szerették volna megmutatni, hogy nemcsak az újrahasznosított papír lehet környezetbarát, hanem egy olyan termék is, amely mezőgazdasági hulladékból készül.

Ezt üzeni egy indián sámán a fehér embernek! Kattints IDE!

Harrelsonék papírja ráadásul az elvégzett tesztek alapján, jelenleg a legkörnyezetbarátabb. Még a 100%-osan újrahasznosított papírnál is jobb mutatókat produkált. Másrészt a minősége és a színe megközelítőleg ugyanolyan, mint a hagyományos papírnak. Sokkal jobban olvashatóak rajta a szövegek, mint az újrahasznosított változaton.

Harrelsonék célkitűzései között szerepel, hogy három-öt év múlva már az USA-ban szeretnének papírt gyártani, a jelenlegi India helyett. Ezzel lehetővé válhatna, hogy 100%-os mezőgazdasági alapanyag-összetétellel dolgozzanak, ami azt jelenti, hogy egyetlen fát sem kell kivágni a papír előállításához.

(források: zold8.hu,wikipedia.org,facebook)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!