Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

16 megmentett kutyus előtte-utána fotója

Összegyűjtöttem néhány igen szívszaggató (ugyanakkor szívmelengető) képet kutya mentés témában. Az állatmenhelyek és mentési központok számtalan bántalmazott, csavargó állat sorsát változtatták már meg gyökeresen. Az ott dolgozó meleg szívű önkéntesek időt, fáradtságot nem kímélve gyűjtik be az utcáról azokat az állatokat akikre ólom súllyal nehezedik az élet. Mindennapi életben maradásuk a tét, különösen télen, amikor nem találnak ehető élelmet elhajítva. Egyre rosszabb egészségi állapotban kódorognak és talán egyetlen esélyük az, hogy te és én bejelentjük ezzel az alkalmazással (!), vagy ezeken a számokon: 06 (1) 301-7500 vagy 06 (1) 347-0830.
Magyarországon elsősorban az otthonról elkóborolt vagy kidobott kutyák adják a legtöbb feladatot az önkormányzatoknak és az állatvédőknek!

 

 

EZT a videót minden állattartó emberrel megnézetném!

Ha telefonálunk, készüljünk fel arra, hogy a diszpécsernek milyen információkat tudunk adni, miről kérdez majd bennünket:

Kóbor eb esetén:

 • Mozgásban van-e a kutya?
 • Útközben látta-e? (kocsiból,villamosról…)
 • A nap mely szakában szokta ott látni?
 • Mióta van ott az eb?
 • Nincs-e a környéken közért, hentes, iskola?
 • Ismerős-e a kutya? (Van olyan, hogy a szomszédból jár ki.)
 • Hogy viselkedik az állat?
  • nyugodt
  • barátságos
  • távolságtartó
  • fél
  • beteg
  • sérült
  • agresszív
  • vemhes

Vigyázzunk testi épségünkre, idegen kutyához csak óvatosan közelítsünk! Ha nem agresszív, meg lehet próbálni valamilyen módon megfogni, pórázzal, övvel.

Sajnos vannak kitett ebek is, náluk nagyobb az esély, hogy megfogjuk őket, ha nem futnak el félelmükben.

Ha bármely állat agresszió jeleit mutatja, nem szabad folytatni a közeledést, lassú, nyugodt tempóban távolodni kell tőle, de nem hátat fordítva neki.

És most következzen a lélekfacsaró ugyanakkor felemelő képsorozat, az állatokról, akiket az utcán találtak, de kaptak egy második esélyt az életre.

 1. Édes kis szőrcsomó. Montreálban találta egy fiú, nehéz lett volna megmondani róla akkor, hogy milyen fajta, ugye?

3

2. Miley-t egy szeméthalomnál találták, súlyosan lesérülve. Alig tudott járni, ételét a szeméttelepen túrta ki magának. Most boldog és egészséges, új, szerető családja biztonságot nyújtó otthonában.

3

3. Kenzi, a cocker spániel teljesen megkínzottan kóborolt, míg rátalált megmentője. A kislány kutya átalakulása jól mutatja milyen fontos munkát végeznek az állatbefogók, és a menhelyek.

3

Így öregszenek meg hű társaink, a kutyáink (kattints IDE a fotósorozatért!)

4. Drága kicsi Ellen szintén egy nagy szőrcsomó volt. Lábai nem bírták már cipelni a súlyát, szinte életképtelen volt, amikor megmentője rátalált. Ez a 2 éves kislány készen áll az új életre.

3

5. Egy nő vette észre Los Angelesben, hogy ez a kis uszkár a kukából eszik. Ő adott új reményt Dollynak, aki végre láthatóvá vált, miután elvitte kutya kozmetikushoz és előbukkanhatott az elhanyagolt subából.

3

6. Theo, szegény pára. Miután gazdája elköltözött, az utcán hagyta, ő pedig körülbelül egy évig próbálta túlélni a hajléktalanságot. A Hope for Paws mentette meg.

3

7. Kicsi Bettyt szintén elhagyta gazdája. Már nem kell szégyellnie a külsejét.

3

8. Woodyt utcára dobták, miután gazdája elhunyt. Hónapokig rejtőzködött, nem hagyta, hogy bárki is a közelébe menjen. Az állatmentők hamar rájöttek, hogy a fél szemére vak. Annak ellenére, hogy rettegett, megmentői gyengéd érintését elfogadta. Ma már teljesen új élete van, és virágzik.

3

9. Treasure, egy 2 éves fajtiszta, uszkár. A kis szuka, súlyosan elhanyagolt állapotban kóborolt, amikor észrevette egy mellette elhaladó autós és bevitte az állatmenhelyre. Csapzott, vastag, és koszos bundájában már járni sem tudott. Ekkor végre orvos és kozmetikus szakértő kezei közé kerülhetett. 

3

10. Amikor Alana-t beadták a menhelyre, egy súlyosan gubancos, piszkos állat volt, alig lehetett felismerni, hogy ő egy kutya. A kötelező védőoltások beadásához le kellett borotválni, és feltárult az igazság, sokkal fiatalabb, mint azt eredetileg gondolták. Az édes kis kutya most már élete végéig biztonságban lehet új gazdáinál.

3

11. Az édes kicsi Boo-t Floridában találták állatmentők az út szélén bőrig ázva és bűzölögve. Miután megtisztították alig nyomott 1 kilót.

3

12. Ez a szegény srác, Iggy. Mexikóban talált rá valaki egy borzalmas szemfertőzéssel. Feltöltötte a Facebookra a történetét, ami meghatotta az embereket, és pénzt adományoztak arra, hogy kezeltesse a sérüléseit. Ma már igen nehéz Iggyvel bírni, mert mint minden kutya, ő is mindenkivel játszani akar, és folyton szaladgál.

3

13. Vita-t a halál közelében találta meg egy ember egy Los Angeles-i roncstelepen. Olyan sovány volt az éhezés következtében, hogy hónapokat töltött a rehabilitációval, míg lábra tudott állni rendesen. Most ő egy teljesen új kutya.

3

14. Cedar egy golfpálya közelében várta, hogy felemelje valaki mert olyan vékony volt, hogy a csontjai szinte átszúrták a bőrét, jártányi ereje sem maradt. Azóta már egy szerető gazdi arcára csal boldog mosolyt.

3

15. Olivia egy év különbséggel. A nap, amikor bevitték a menhelyre és most, jelenlegi tulajdonosánál.

3

16. Shrek alig tudott mozogni amikor megtalálták. Lábai sebekkel voltak tele, amire rászáradt a sáros szőr. Miután eltávolították a felesleges szőrt és sebei ellátásra kerültek derült csak ki, hogy ő egy 6 éves Malti Poo kutyus. Shrek már szerető családban él.

3

Szerző: Gini Papp – Zacc
(Forrás: newslinq.com)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!