Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Flashmoboztunk ma a Gyermekmentő Szolgálatért

2015.december 6-án hajnalban megérkezett hozzánk a Mikulás, mint minden évben. Nem késik az öreg, és mindig annyi ajándékot hoz Aminának, hogy nem fér el a kis csizmájában. Persze ott figyel egy “hohohó” virgács is, hogy érezze a törődést, de ő általában kezelhető kiscsaj, akivel meg lehet beszélni a dolgokat, ennyi pont elég neki. 
Hip-hopra jár már harmadik éve, amit azért is nagyon szeretünk, mert a maga 125 centijével, már a haladó csoportba rakta be a tanára. Pattog mint a kis nikkel bolha, és tényleg vérében van a tánc. Már közel egy hónapja tudja, hogy jótékonysági Flashmobon vehet részt a tánciskolája és erre nagyon készült.
Szerdán reggel nem tudott bemenni a suliba a heveny hasfájása miatt, délután megtudtuk a doktornőtől, hogy ez bizony egy vírusfertőzés, ami a manduláit is támadta. Köhög, mint egy asztmás kutya, de szorgalmasan szedte a bogyóit, nyalta a szúrósan erős hársmézet, mindent megtett, hogy a táncon részt vehessen. Szívügye lett.
Mert a gyermekmentőkről volt szó. És kedvenc tánctanáráról (Vince Andreáról) a Starlight Dance Company-nál.

 

 

2015.farsang18

Idén farsangkor persze rapper volt a ‘jelmeze’, mert a hip-hop az élete fontos része 😉

Szóval, Mikulás napján a WestEnd City Center főbejáratánál meg kellett jelennünk, hogy ‘segíteni tudjon’. Mert akart. Gyógyítottuk, vajákoltunk minden módon, és összenyalábolta magát. Szitáló köd vagy inkább gyenge, szórt eső. Délután – esti sötétségben – 6 óra. A bejárat előtt temérdek gyerek és felnőtt, villogó ledes Miki sapkában várta, hogy induljon a móka. 
“Táncolj, bulizz és tegyél jót!” hangzott a felhívás, mely szerint minden jelentkező táncos után 1000 Ft támogatást biztosít a WestEnd a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére. 

Imádtam látni a nyüzsgedelmet, amiben aztán ott ugrált az Irigy Hónalj Mirigy is. 
A jótékonykodásba beszállt a Starbucks is, akik forró csokival ajándékoztak meg bennünket.

3

4 eldobott kupont tudtunk odaadni a Nyugati pályaudvar oldalában ücsörgő hajléktalanoknak, remélem megmelegítette őket egy kicsit

A hangulat a szitáló nyálka ellenére se csillapodott, mindenki izgatottan várta, hogy kezdődjön a már karácsonyi himnusznak számító Mariah Carrey szám, az All I Want for Christmas, amit a Justin Bieberrel készült változatban dübörögtettek. Itt egy rövid ízelítő arról a szegletről, amit én tudtam rögzíteni a telefonommal:

A tánc egy fantasztikus önkifejezési módszer, amit az egész családunk imád. Azontúl, hogy megmozgatja a tested, a lelkedet is átmossa, függetlenül attól, melyik zenei műfaj képes atomjaidra bontani. Bennünket a house, trance, hiphop és goa zene mozgat meg elsősorban. Azt javaslom, néha engedd el magad totálisan és őrülj meg, akár egyedül – ha gátlásosabb vagy -, akár társaságban. Ezért jöttünk a Föld nevű bolygóra, élvezni az életet, benne a zenét és a táncot, abban pedig megtalálni önmagunk boldogságát…
Nézzétek meg ezt a kis 8 éves formát, aki – míg az apukájára várakoztunk és hallgattuk az autóban a rádiót, az őt “megőrjítő” zenére – kipattant a parkolóba, és kitombolta magát egy rövid idő alatt. Már amennyire az unokahúga hagyta neki 🙂 Érdemes a gyerekektől tanulni. Még ha nem is pattansz ki legközelebb  a piros lámpánál vagy a parkolóban, de engedd, hogy gyógyítson a zene, ami a lelkedre hat. Tényleg. Gyógyszer lesz… 

Emlékezz csak Zorbára! 🙂 /Kattints IDE/

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!