Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Kutyahideg: a legszebb téli filmek egyike

Alaszkai malamutom volt. Nincsen arra szó mennyire imádtam. Egy jellem volt. A husky és malamut ezen az éghajlaton se tesz le arról, hogy szánt húzzon, de legalábbis valamit, ami helyettesíti.
A kutyám anyja legendás volt húzó mániájáról. Gazdája hozzákötötte Wartburgja lökhárítójához míg beugrott a közértbe. Nyár volt, nem akarta az autóban hagyni. Mire visszajött, Slu elvitte magával a teljes lökhárítót, miután elhúzta a kocsit is egy darabon. 

Spike, a fia is munkakutyának született. Kijártam vele egy elhagyott bányatóhoz futni, de ez kevés volt neki. Akkor találtam ki, hogy a hámjára kötök egy autógumit és azt húzza. Embertelen hány kört volt képes futni vele. Imádta. Én meg őt. Kezdve azzal, hogy ő választott ki magának az alomból, véletlenül se én őt. Méghozzá azzal, hogy le se sajnált. Míg a testvérei ugráltak rám és nyaltak-faltak, ő a radiátor mellett feküdve, unatkozva pislogott felém. Gondolta, ha kellek, úgyis észreveszel. És igaza lett. Könyveket tudnék írni a szokásairól. 
Ezért is tartom kedvenceim között számon a Kutyahideg című filmet.

 

 

Kattints ide az Életrevalók című filmért!

3

Rejtőzködő kutyákon nevethetsz, ha ide kattintasz!

Paul Walker a főszereplője, aki nagyon fiatalon hunyt el 2013-ban, de ez volt az első film amit vele láttam. 
A filmbeli kutyák elképesztően gyönyörűek. A története röviden:
Jerry (Paul Walker) egy tudóscsoport túravezetője az Antarktiszon, nyolc szánhúzó kutyájával a legkeményebb hidegben is teljesítik a küldetést. Ám amikor az évszázad vihara közeledik, evakuálják a bázist. Abban a hitben, hogy a kutyákért 3 óra múlva visszajönnek, Jerry kiköti a nyolc ebet. A visszatérést azonban a vihar meghiúsítja. Jerry képtelen beletörődni a helyzetbe, és minden követ megmozgat, hogy visszamehessen.

Hihetetlen állatbarátságok ITT!

Online nézhető a teljes film, itt:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!