Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Megható sorok egy férjtől, aki újra ráébredt valami fontosra

Egy magát kövérnek tartó nő – Victoria Caroline Haltom – arra kérte a profi fotóst, hogy csináljon róla retusált képeket. 
– A nő a szemembe nézett és elárulta, milyen szomorú amiatt, hogy férje már nem látja annak a szép nőnek, aki egykor volt. Azt mondta, szeretné, ha még egyszer gyönyörű lehetne – legalább a fotókon – , ezért arra kért, retusáljam a képeket, és tüntessem el róluk a terhességi csíkjait, a ráncait és a plusz kilókat… Elkészítettem a fotósorozatot, majd a fotókon kisimítottam a bőrét, eltüntettem a narancsbőrt, a striákat, ráncokat. Tökéletes lett a képeken. De hamar rájöttem, mekkora hibát vétettem, amikor a nő férjétől egy email érkezett.

 

 

Nézd meg IDE kattintva, milyen elképesztő változáson mentek keresztül ezek a nők!

2

/illusztráció/

Kijózanító animáció, a plasztikai sebészek teremtményéről, a Szupervénuszról ITT!

„Szia Victoria férje vagyok. Azért írok neked, mert nemrég kaptam egy általad fotózott képsorozatot a feleségemről. Nem akarok elégedetlennek tűnni, és nem haragszom rád, de van néhány gondolatom, amit szeretnék megosztani veled.

Nagyon régóta, 18 éves korom óta ismerem a felségemet. Van két gyönyörű gyermekünk, sok örömet és bánatot okoztunk egymásnak az évek során, és azt hiszem, hogy… nos, valójában tudom, hogy a feleségem azért készíttette ezeket a retusált képeket, hogy megfűszerezze az életünket. Néha kifogásolja, hogy nem találom elég vonzónak, és fél attól, hogy egyszer elhagyom egy fiatalabb nő miatt. Az albumtól, amit adott nekem, összeszorult a szívem. Ezek a képek gyönyörűek, és te egyértelműen tehetséges fotós vagy, de aki rajta van, az nem az én feleségem. Azzal, hogy a hibákat eltüntetted róla, mindent eltüntettél, ami fontos nekem… Amikor kiretusáltad a striáit, kitörölted a gyermekeinkre utaló jeleket a testéről, amikor kisimítottad a ráncait, levetted róla a több mint két évtizedes nevetést, és az aggodalmait. Amikor eltüntetted a bőréről a narancsbőrt, eltüntettél róla minden édességet és nyalánkságot, amit az évek során evett – velem. Nem mondom, hogy ezzel borzalmas dolgot tettél, hiszen te csak a munkádat végezted, és én megértem. Sőt! Köszönöm neked, hogy ezt tetted. Mert ezeket a képeket látva ráébresztettél arra, milyen régen nem mondtam már a feleségemnek, hogy mennyire szeretem, imádom. Ő olyan ritkán hallotta ezt tőlem, hogy azt gondolta, photoshopolnia kell a képeket ahhoz, hogy jobban nézzen ki rajta.
Ezentúl nemcsak karácsonykor, hanem minden nap ünnepelni fogom őt minden hiányossága ellenére.
Köszönöm, hogy ráébresztettél erre!”

Kattints IDE, és nézd meg hogyan manipulálja a média az emberek agyát a tökéletességről!

Szerző: Gini Papp – Zacc
(forrás: Facebook)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!